Новости

Мост поново безбједан
за саобраћај

Мосту у Доњем Детлаку код Тромеђе, послије реконструкције, поново је безбједан за саобраћај и важна повезница између Дервенте и Прњавора.

Санација моста који је претрпио озбиљна оштећења усљед атмосферских утицаја и зуба времена, на првом мјесту је обухватала замјену горњег носивог дијела импрегнираном дрвеном грађом, а главна конструкција очишћена је  и офарбана.

Из Одјељења за стамбено – комуналне послове Градске управе потврдили су да је предузеће СП „Пуљан“ завршило уговорене радови.

– Радови су подразумијевали демонтажу постојећих дрвених елемената моста, потом чишћење и дјелимично фарбање челичне конструкције. Након што су изведени ти радови, монтирани су нови дрвени елементи моста, греде и фосне и сви ти радови су завршени како је било и планирано. Временски услови су ометали фарбања ограде моста, али и ти радови су окончани 29. децембра – казали су из овог одјељења истакавши да је укупна вриједност, нове грађе и уговорених радова износила око 64.000 марака.

Приступ

Осим што је санација моста учврстила везу између Дервенте и Прњавора, омогућен је и лашки и безбједнији приступ манастиру у Доњем Детлаку као и археолошком налазишту „Амбарине“.

Related posts

Створени предуслови за прве прикључке

admin

Подршка раду јавних установа и
Градске управе, суфицит 2,3 милиона КМ

Derventski List

Признање награда за дугогодишњи рад

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još