ИЗДВОЈЕНОКултура

Најмлађи владали царством музике

Поводом Међународног дана жена ученици основне Музичке школе која дјелује при ОШ „Никола Тесла“ одржали су данас концерт испред Народне библиотеке „Бранко Радичевић“, а представили су се суграђанима хорским пјевањем.
Професор музике Милијана Жунић истакла је да су сви срећни што након дуго времена поново наступају.
– С обзиром на то да у нижим разредима има много ученика који имају жељу и који треба да наступају, било нам је тешко организовати наступе у складу са мјерама и препорукама које је условила епидемија корона вируса. Зато планирам, ако не сваког мјесеца, онда бар једном у два мјесеца да их изводим и вани, а и у сале да пјевамо што више и да се дружимо, јер зато и иду у музичку школу – истакла је Жунићева.
С обзиром на то да је ријеч о дану посвећеном хорском пјевању, ученици су подијељени у три групе пјевали по четири композиције. Прву групу чинили су најмлађи ученици, односно они из припремног разреда које је на хармоници пратио професор Љубиша Самарџија, а старији су наступали без инструменталне пратње. Другу групу чине ученици првог и другог разреда, а трећу групу преостали ђаци који чине велики хор.

Нови наступ
Милијана Жунић је најавила сљедећи наступ који је на распореду у уторак у Центру за културу, када ће наступити инструменталисти.
– Поново крећемо са организовањем концерта „Вива ла мусика“ који је био одржаван све до пандемије, а том приликом ће се представити инструменталисти и бивши ђаци који су наставили музичко школовање у средњим школама или на академијама – додала је Жунићева.

Related posts

Изабрани најљепши ћирилични рукописи

admin

Ратку Младићу потврђена доживотна казна

admin

ПРЕДСТАВЉЕН РОМАН ТРИЛЕР „НА ВЈЕТРОМЕТИНИ“

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još