ИЗДВОЈЕНОКултура

Најмлађи владали царством музике

Поводом Међународног дана жена ученици основне Музичке школе која дјелује при ОШ „Никола Тесла“ одржали су данас концерт испред Народне библиотеке „Бранко Радичевић“, а представили су се суграђанима хорским пјевањем.
Професор музике Милијана Жунић истакла је да су сви срећни што након дуго времена поново наступају.
– С обзиром на то да у нижим разредима има много ученика који имају жељу и који треба да наступају, било нам је тешко организовати наступе у складу са мјерама и препорукама које је условила епидемија корона вируса. Зато планирам, ако не сваког мјесеца, онда бар једном у два мјесеца да их изводим и вани, а и у сале да пјевамо што више и да се дружимо, јер зато и иду у музичку школу – истакла је Жунићева.
С обзиром на то да је ријеч о дану посвећеном хорском пјевању, ученици су подијељени у три групе пјевали по четири композиције. Прву групу чинили су најмлађи ученици, односно они из припремног разреда које је на хармоници пратио професор Љубиша Самарџија, а старији су наступали без инструменталне пратње. Другу групу чине ученици првог и другог разреда, а трећу групу преостали ђаци који чине велики хор.

Нови наступ
Милијана Жунић је најавила сљедећи наступ који је на распореду у уторак у Центру за културу, када ће наступити инструменталисти.
– Поново крећемо са организовањем концерта „Вива ла мусика“ који је био одржаван све до пандемије, а том приликом ће се представити инструменталисти и бивши ђаци који су наставили музичко школовање у средњим школама или на академијама – додала је Жунићева.

Related posts

ВЕЧЕ ПОЕЗИЈЕ У БИБЛИОТЕЦИ

admin

Расписан конкурс за студентске и ђачке стипендије

admin

ЗАШТО ДА УПИШЕМ: РАЧУНАРСКО – ИНФОРМАТИЧКА ГИМНАЗИЈА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još