Друштво

Ново „закључавање“ забринуло угоститеље и занатлије

Нове мјере Републичког штаба за ванредне ситуације, које подразумијевају дјелимично „закључавање“, односно забрану рада угоститељских објеката, тржних центара, фризерских и козметичких салона на седам дана, дервентски трговци, занатлије и угоститељи проводе са страхом од репризе прошлог прољећа и дугорочније обуставе рада од које се, како кажу, још увијек нису опоравили.

Из тржног центра „Retail Park“ истичу да проводе прописане мјере, односно да у њиховом центру раде само продавница и апотека.

– Некако ћемо се изборити са губитком који ће условити затварање на седам дана, али уколико овај сет мјера буде продужен биће упитна исплата плата – рекао је власник Миладин Прерадовић.

Угоститељи затварање настоје да надомјесте шалтерском продајом пића и хране, али и доставом, а из ресторана „Грал“ наглашавају да су забринути.

– Видјећемо како ће се показати рад са доставом, односно да ли ћемо моћи да надокнадимо то што не радимо. Али, оно што нас брине, јесте да се мјере не продуже и послије истека ових седам дана, јер тада већ не знамо како ћемо моћи функционисати – рекли су у овом угоститељском објекту.

Власница фризерског салона „Афродита“ Весна Чечавац истиче да је питање како ће се ова бранша извући.

  • Питање је колико ће се салона „откључати“ – казала је Чечавац додавши да мисли да ће усљед ових мјера само процвјетати рад на црно у овој бранши.

Нове мјере Републичког штаба биће на снази до недјеље, 28. марта.

Related posts

Воћари да заштите засаде од мраза

admin

ПОМОЗИМО АНАСТАСИЈИ ДА СТАНЕ НА НОГЕ

admin

Матурaнти учили о страдањима у Другом свјетском рату

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još

Које теме бисте вољели да буду заступљеније у Дервентском листу:

Хвала што сте гласали!