Друштво

Ново „закључавање“ забринуло угоститеље и занатлије

Нове мјере Републичког штаба за ванредне ситуације, које подразумијевају дјелимично „закључавање“, односно забрану рада угоститељских објеката, тржних центара, фризерских и козметичких салона на седам дана, дервентски трговци, занатлије и угоститељи проводе са страхом од репризе прошлог прољећа и дугорочније обуставе рада од које се, како кажу, још увијек нису опоравили.

Из тржног центра „Retail Park“ истичу да проводе прописане мјере, односно да у њиховом центру раде само продавница и апотека.

– Некако ћемо се изборити са губитком који ће условити затварање на седам дана, али уколико овај сет мјера буде продужен биће упитна исплата плата – рекао је власник Миладин Прерадовић.

Угоститељи затварање настоје да надомјесте шалтерском продајом пића и хране, али и доставом, а из ресторана „Грал“ наглашавају да су забринути.

– Видјећемо како ће се показати рад са доставом, односно да ли ћемо моћи да надокнадимо то што не радимо. Али, оно што нас брине, јесте да се мјере не продуже и послије истека ових седам дана, јер тада већ не знамо како ћемо моћи функционисати – рекли су у овом угоститељском објекту.

Власница фризерског салона „Афродита“ Весна Чечавац истиче да је питање како ће се ова бранша извући.

  • Питање је колико ће се салона „откључати“ – казала је Чечавац додавши да мисли да ће усљед ових мјера само процвјетати рад на црно у овој бранши.

Нове мјере Републичког штаба биће на снази до недјеље, 28. марта.

Related posts

Хорске изведбе отвориле
полугодишње представљање ученика

Derventski List

Гости не смију пјевати и плесати

admin

ЧИТАВА ДЕРВЕНТА СУТРА И У СУБОТУ УЈУТРО БЕЗ СТРУЈЕ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još