Конкурси

ОБАВЈЕШТЕЊЕ БОРЦИ

ОПШТИНА ДЕРВЕНТА

Одјељење за привреду и друштвене дјелатности

Одсјек за борачко – инвалидску заштиту

 

О Б А В Ј Е Ш Т Е Њ Е

 

Обавјештавамо борце којима је право на мјесечни борачки додатак признато послије 28. 11. 2017. године, да Одјељењу за привреду и друштвене дјелатности општине Дервента поднесу захтјев за измјену рјешења о признатом праву на мјесечни борачки додатак, у складу са чланом 69. Закона о Уставном суду Републике Српске („Службени гласник Републике Српске“, број 104/11).

Уставни суд Републике Српске на сједници одржаној 28.11.2018. године прогласио је неуставном одредбу члана 11. Уредбе о борачком додатку („Службени гласник Републике Српске“, број 52/13 и 53/14), којом је било прописано да борац остварује право на мјесечни борачки додатак почев од 1. јануара наредне године у односу на годину у којој су испуњени услови за признавање права.

Захтјев за измјену рјешења о признатом праву на мјесечни борачки додатак може се поднијети до 6. јуна 2019. године, а сви на које се измјена Уредбе односи треба да се јаве у Одсјек за борачко инвалидску заштиту општине Дервента (канцеларија број 4).

Одсјек за борачко инвалидску заштиту

Related posts

Предузеће „Мирисан“ запошљава више радника

admin

Нацрт одлуке о измјенама и допунама Статута града Дервента

admin

Конкурс за именовање једног члана Управног одбора „Трола“

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još