Конкурси

ОБАВЈЕШТЕЊЕ БОРЦИ

ОПШТИНА ДЕРВЕНТА

Одјељење за привреду и друштвене дјелатности

Одсјек за борачко – инвалидску заштиту

 

О Б А В Ј Е Ш Т Е Њ Е

 

Обавјештавамо борце којима је право на мјесечни борачки додатак признато послије 28. 11. 2017. године, да Одјељењу за привреду и друштвене дјелатности општине Дервента поднесу захтјев за измјену рјешења о признатом праву на мјесечни борачки додатак, у складу са чланом 69. Закона о Уставном суду Републике Српске („Службени гласник Републике Српске“, број 104/11).

Уставни суд Републике Српске на сједници одржаној 28.11.2018. године прогласио је неуставном одредбу члана 11. Уредбе о борачком додатку („Службени гласник Републике Српске“, број 52/13 и 53/14), којом је било прописано да борац остварује право на мјесечни борачки додатак почев од 1. јануара наредне године у односу на годину у којој су испуњени услови за признавање права.

Захтјев за измјену рјешења о признатом праву на мјесечни борачки додатак може се поднијети до 6. јуна 2019. године, а сви на које се измјена Уредбе односи треба да се јаве у Одсјек за борачко инвалидску заштиту општине Дервента (канцеларија број 4).

Одсјек за борачко инвалидску заштиту

Related posts

ОГЛАС ОПШТИНСКА УПРАВА

admin

ЈАВНИ ПОЗИВ ПРИВРЕДА

admin

Поништење конкурса за начелнике одјељења

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još