Конкурси

ОБАВЈЕШТЕЊЕ ПШЕНИЦА

ОПШТИНА ДЕРВЕНТА

НАЧЕЛНИК – ОПШТИНСКА УПРАВА

ОДЈЕЉЕЊЕ ЗА ПРИВРЕДУ И

ДРУШТВЕНЕ ДЈЕЛАТНОСТИ

О Б А В Ј Е Ш Т Е Њ Е

Обавјештавају се пољопривредни произвођачи да могу преузети пријаву и захтјев за остваривање права на подстицај за производњу меркантилне пшеницe.

Право на подстицај имају произвођачи који су извршили јесењу сјетву меркантилне пшенице у 2019. години и пријавили као начин коришћења пољопривредног земљишта у Регистру пољопривредних газдинстава у 2020. години.

За остваривање права на подстицајна средства, регистровани пољопривредни произвођачи морају испунити сљедеће услове:

  • да су засијали минимално 1,5 ха меркантилне пшенице и имају пријављено као начин кориштења у Регистру пољопривредних газдинстава;
  • да су у производном циклусу примјенили минимално 170 кг/ха сјемена пшенице.

Као доказ о примјени препоручених норматива сјетвеног материјала, пољопривредни произвођачи ће уз захтјев за остваривање права на подстицај прилагати рачуне о набавци и то у сљедећој форми:

–  малопродајни фискални рачун (фискални исјечак) за купљено сјеме уз потписану и овјерену фактуру која гласи на име подносиоца захтјева, са назначеним бројем предметног фискалног рачуна (БФ) за који је фактура издата, тако да се једна фактура односи искључиво на један фискални рачун или;

– потписана и овјерена велепродајна фактура на којој је назначено име подносиоца захтјева;

– за пословне субјекте који имају властиту производњу сјемена и који су уписани у Регистар произвођача сјемена, доказ (интерни документ) о количинама властитог декларисаног сјемeна употребљеног за сјетву – властиту производњу меркантилне пшенице.

Захтјев за остваривање права на подстицајна средства за производњу меркантилне пшенице, као и пријаву сјетвених површина засијаних меркантилном пшеницом у јесењој сјетви 2019. године може се подићи у Шалтер сали општине Дервента и у канцеларији број 6.

Захтјев и пријава може се преузети и са интернет странице Министарства  пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске и Агенције за аграрна плаћања.

Испуњенa и потписанa пријавa и захтјев за сјетву меркантилне пшенице подноси се на адресу Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, Агенција за аграрна плаћања, Трг Републике Српске број 1, у Бањалуци.

Рок за пријаву је 31. јануар 2020. године.

Информације на број телефона: 053/315-170.

Related posts

Конкурс Геронтолошки центар

admin

НАРЕДБА О РАДНОМ ВРЕМЕНУ ЗА 21. НОВЕМБАР

admin

Обавјештење о усклађивању
редова вожње за 2023. годину

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još