Друштво

Обављена 163 бесплатна мамографска прегледа

Организација „Think Pink – Заједно смо једно“ у сарадњи са Савезом жена обољелих од рака дојке „Искра“ из Бањалуке организовала је у дервентском Дому здравља тродневне превентивне прегледе у оквиру „Дана здравља“ приликом чега су обављена 163 бесплатна мамографска прегледа, а жене су имале прилику и да се консултују са гинекологом, а по потреби су упућене и на ПАПА тест.

Како су истакли из „Искре“ добијени резултати прегледа открили су један случај карцинома, а осам жена је послато на даљу дијагностику.

Дом здравља и „Искра“ имају успјешну сарадњу, а током „Дана здравља“ од 23. до 25. маја, а пацијенткињама које су имале потребу за прегледом гинеколога омогућен је преглед од стране дервентских љекара.

Из „Искре“ су изразили захвалност Дому здравља за подршку њиховој акцији, прецизирајући да се средства за бесплатне мамографске прегледе прикупљају путем регистрације за „Race For The Cure – Трка за живот“ која ће 25. септембра јубиларни 15. пут бити одржана у Сарајеву.

– Регистровати се може свако ко жели подржати борбу против ове опаке болести и то путем интернет сајта www.raceforthecure.eu, а тим „Искра БЛ“ носи код 7АЕ02Е3Ф – саопштили су из ове организације.

„Искра“ је основана 2003 године како би помогла обољелим женама и њиховим породицама, али и како би јавност била упозната са раком дојке од којег оболијева све млађа популација.

– „Искра“ је невладина организација која се финансира искључиво од донација, па апелујемо на људе добре воље који су у могућности да нам помогну да сходно својим могућностима уплате донације на жиро – рачун: 5517202202599670 у „Уникреди банци“ ад Бањалука – истакли су из „Искре“.

Related posts

УЗИМАЊЕ БРИСЕВА И ПРЕГЛЕД СТОЛИЦЕ ОД 15. ЈУЛА

admin

БЕНД РОЂЕН ПОД ОКРИЉЕМ ШКОЛЕ

admin

Дотрајалу цркву у Пољу замијениће нова

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još