Друштво

Дервентски ђаци
посјетили Доњу Градину

Велики број ученика основних и средњих школа из Републике Српске присуствовао је данас централној манифестацији обиљежавања Дана сјећања у Доњој Градини, а међу њима су били и дервентски основци и средњошколци.
Највеће стратиште на овим просторима у Другом свјетском рату обишло је 45 ученика и пет запослених из Основне школе „19. април”, те 47 ученика и пет професора из Стручне и техничке школе из Дервенте, као и 50 ђака и седам наставника из ОШ “Никола Тесла”. У Доњој Градини су били и ученици Средњошколског центра „Михајло Пупин“, њих 50, са професорима Драганом Ђурановић и Јеленком Савићем, који су на платоу Спомен-подручја присуствовали служењу молитвеног помена српским, јеврејским и ромским жртвама мучки убијеним у јасеновачком систему хрватских концентрационих логора.
У оквиру обиљежавања Дана сјећања, помена невиним жртвама у Доњој Градини и Јасеновцу, професорица Драгана Ђурановић одржала је предавања и радионице ученике који су се присјетили страдања становништва у Другом свјетском рату.

Related posts

Вијетнамска свиња дио тора у Осињи

admin

Објављен јавни позив за подршку удружењима грађана

admin

Опрезно при чишћењу пољопривредних површина

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još