Друштво

Отворена врата за нове
чланове и нови инструмент

Млади музичари који похађају Музичку радионицу „Соната“ постигли су запажене  резултате у протеклој години, а сви који су заинтересовани да се придруже овој радионици имају прилику за то јер траје упис нових чланова, а осим клавира моћи ће да се опредијеле и за виолончело. 

Музичку радионицу похађа више од 40 полазника из Дервенте и Брода, а како је истакла професорица музике и творац ове радионице Валентина Шатара нова сезона у „Сонати“ доноси новитете. 

– Планирамо упис нових чланова у групне часове и увођење нових инструмената, тачније виолончела. Овај инструмент ће водити проф Мерима Меџић дипломирани виолончелиста, која је са ученицима учествовала на такмичењима и то у дисциплинама гудачки соло, камерни гудачки ансамбли и нестандардни ансамбли гдје је остварила запажене резултате – казала је Шатара додавши да су полазници „Сонате“ у протеклом периоду остварили запажене резултате на „онлајн“ такмичењима.

– Наши ученици учествовали су на такмичењима у Кини, Јапану, Бугарској, Португалу, Пољској, Турској и Великој Британији. Своје музичко умијеће првим мјестом на такмичењима у Пекингу, Истанбулу и Пољској крунисао је Немања Недић, а прво мјесто на португалском такмичењу освојио је Габриел Жарић, Леон и Лукас Шумахер са такмичења из Јапана добили су прве награде, док су Екатарина Пекез, Филип Грабовац, Андреа Костадиновић, Ђорђе Ристић, Јована Томинчић и Ленка Симић освојили прве награде на такмичењима у Лондону. Софија Јамеџија постигла је прво мјесто на такмичењу у Бугарској – рекла је Шатара.

Related posts

Филм „Дом културе“ вечерас пред Дервенћанима

Derventski List

Град чврсто стоји уз
чланове борачке популације

Derventski List

СЈЕТВА НА ЧЕКАЊУ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još