Друштво

ОШ „19. април“ славила ђачке
успјехе и залагање наставника

Бројни успјеси које су током протекле школске године нанизали ученици Основне школе „19. април“, како на такмичењима, тако и у оквиру ваннаставних активности, слављени су данас приредбом и спортским такмичењима. Рецитатори, чланови фолклорне и ритмичке секције, те школски хор извели су пред наставницима и родитељима припремљене тачке, а посебне аплаузе заслужили су награђени ученици.

ОШ „19. април“ је током школске године имала представнике на бројним такмичењима, а посебно значајне резултате остварили су ученици на градским и републичким провјерама, међу којима Марко Пукета освојивши прво мјесто на градском такмичењу из математике, Лана Николић заузевши прво мјесто на градском такмичењу из физике, Дајана Гојић, Марија Максимовић и Сара Јеврић освојивши прво мјесто у атлетици на нивоу града, док је Елена Јутрић добитник „Златног пера“ за ћирилични рукопис у категорији млађих основаца.

И у екипним такмичењима ученици су нанизали добре резултате, па је екипа „Ћирилице, чедо моје“ освојила прво мјесто на градском такмичењу, а у спорту је на републичком нивоу тријумфовала мушка екипа у рукомету, која је забиљежила и пласман на треће мјесто на републичком такмичењу, док је женска екипа ове школе у фудбалу освојила прво мјесто.

Директорица школе Елвира Миљић изразила је задовољство успјесима ђака, али и преданим радом наставника.

– Веома сам поносна на успјехе наших ђака, као и на наше матуранте, а иако је ова генерација изњедрила само два „вуковца“, то није показатељ да ученици ове генерације нису успјешни и посебни. Штавише, ово је била генерација матураната која ће остати свима у лијепом сјећању по добром понашању и владању током свих ових година боравка у школи – казала је Миљићева додавши да је ова манифестација била и прилика да буду награђени и наставници који су вриједно радили са ученицима, припремали их за такмичења и манифестације.

Ђачке књижице и свједочанства испуњене петицама на даље стазе школовања понијеле су Софија Тодоровић и Лана Николић.

– Свакако да није било лако имати све петице током девет година школовања, али уз редовно учење, труд и рад све је могуће. Надам се да ћу са некима од другара наставити да дијелим школске клупе и у средњој школи – рекла је Тодоровићева, а Николићева је своје досадашње школовање крунисала титулом ученика генерације.

– Највише сам поносна на учешће на такмичењима из математике, као и да сам успјешно балансирала школске обавезе и спорт. Основну школу највише ћу памтити по сложности другара из разреда – казала је Николићева додавши да се радује и наставку школовања.

Наставници

Да ова дервентска школа вреднује и залагања наставника истакнуто је приликом додјеле диплома онима који су током ове школске године посебно издвојили своје вријеме и уложили напоре за добро представљање школе и ученика.

За посебан допринос при припреми ученика и освајању првог мјеста на републичком такмичењу фолклорне секције дипломе су уручене Славици Танасковић и Андреи Миљић, Милораду Бјелошевићу за освојено треће мјесто мушке рукометне екипе на такмичењу на републичком нивоу, Лепој Вулин и Далиборки Малешевић за допринос на школским манифестацијама, Дејани Ђекић и Армину Јунузовићу за допринос за вријеме екстерног вредновања, као и радницама продуженог боравка за континуирано уређење школског простора. Дипломе су уручене и Анели Тодоровић, Николини Ђукић, Милени Стојаковић и Дејани Ђекић за професионалност у свим сегментима рада школе.

Related posts

Брашно за 250 породица

Derventski List

ЦРВЕНИ КРСТ ЛАНИ ОДГОВОРИО СВИМ ИЗАЗОВИМА

admin

УЧЕНИЦИ ОШ „НИКОЛА ТЕСЛА“ УСПЈЕШНИ НА ТАКМИЧЕЊИМА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još