РС-РЕГИЈА

ПОЧЕО ДРУГИ ТАЛАС АНКЕТИРАЊА ДОМАЋИНСТАВА

Други талас анкетирања домаћинстава у БиХ, поводом израде главног оквира узорка, почео је данас и трајаће до 9. марта, а проводи га Завод за статистику Републике Српске, Агенција за статистику БиХ и Федерални Завод за статистику.

– Ова активност траје три године и проводи се у 12 квартала, а реализује се кроз пројекат „Подршка статистичком систему БиХ за припрему главног оквира за узорак. Израда главног оквира узорка је од изузетног значаја за статистичке институције јер служи као основа за анкетна истраживања као што су анкета о радној снази или анкета о потрошњи домаћинства – саопштено је из Завода за статистику РС.

Анктирање на територији РС ће вршити овлашћени анкетари који ће имати акредитације Завода за статистику Српске. Упитник садржи 13 питања, о имену, презимену, полу, датуму рођења, о статусу објекта, броју чланова домаћинства, старосној структури домаћинства и образовним карактеристикама, а сви прикупљени подаци су повјерљиви.

Related posts

ПОЧИЊЕ ИСПЛАТА НАКНАДА ЗА ОДЛИКОВАЊА

admin

Забрањен увоз 1.000 кг сјемена грашка

admin

УТВРЂЕНО КО ЈЕ ОСЛОБОЂЕН ПЛАЋАЊА ПУТАРИНЕ У РС

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još