ИЗДВОЈЕНОРС-РЕГИЈА

Првих дана прољећa у Српској топло

У Републици Српској са почетком прољећа, односно од сриједе, 23. марта, температура ваздуха ће у свим крајевима прелазити 15 степени Целзијуса, рекао је Срни метеоролог Републичког хидрометеоролошког завода Игор Ковачић.

– Мраза ће бити све мање, односно изостаће у већини крајева, осим на планинама, али и тамо ће бити слаб – додао је Ковачић.

Он је навео да ће током викенда и прва два дана наредне седмице бити хладно и суво вријеме.

– Јутра ће бити хладна са мразем који ће бити изражен у планинама, а умјерен односно слаб у нижим крајевима, док ће на југу бити без мраза, а наслабији ће бити на крајњем сјеверу – каже Ковачић.

Према његовим ријечима, дневна температура ваздуха биће између пет и десет степени, на сјеверу степен два више, а на југу и до 15 Целзијуса.

Ковачић каже да ће од сриједе, 23. марта, температура ваздуха често бити на крајњем сјеверу 20 степени или степен два виша.

Он је нагласио да ће се стабилне временске прилике задржати скоро до краја мјесеца са таквим температурама.

– Право прољеће и календарски, али и временски стиже у наше крајеве. Нешто више облака и промјену струјања очекујемо пред крај мјесеца између 26. и 27. марта, када ће у наше крајеве долазити ваздух са југа и југозапада и донијети нешто више облака – навео је Ковачић.

Он каже да крајем марта постоје услови за слабе повремене падавине, углавном у јужним крајевима, али да температурне карактеристике остају.

Прољеће наступа у недјељу

У недјељу, 20. марта, у 16.33, на сјеверној Земљиној полулопти наступиће прољеће.

Према прогнозама метеоролошког сервиса, очекује се да ће прољеће у Европи углавном бити топлије од просјека.

Related posts

МЕЂУ 60 ОБОЉЕЛИХ И ЈЕДАН ДЕРВЕНЋАНИН

admin

ЈЕДНОГЛАСНА ПОДРШКА БУЏЕТУ ЗА ИДУЋУ ГОДИНУ ОД 18,8 МИЛИОНА

admin

Срећан ти рођендан Републико!

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još