ИЗДВОЈЕНОНовости

ПРЕДСТАВЉЕН МОБИЛНИ СИСТЕМ ЗА ДЕТЕКЦИЈУ СИМПТОМА ВИРУСА КОРОНА

Представници предузећа „Енерготехника“ и „MБA Steel“ из Добоја презентовали су данас у Дервенти мобилни систем за контролу и тријажу особа које улазе у јавне објекте, а у којем се, између осталог, врши дезинфекција и детектују симптоми корона вирусом.

Презентацији у просторијама Општинске управе присуствовали су челници локалне управе, Дома здравља, те других општинских служби.

– Овај мобилни систем за скенирање израђен је тако да може да детектује заражене вирусом корона, али исто тако је могуће подешавање техничког система тако да може да детектује и неке друге врсте епидемиолошких или сличних обољења – навели су представници „Енерготехнике“, те додали да је овај систем намијењен прије свега за просторе гдје је велика циркулација људи, домове здравља, спортске центре, тржне центре, аеродроме, јавне установе, те граничне прелазе.

Поред детекције епидемиолошких проблема мобилни систем нуди опцију и дезинфекције руку и обуће те видео надзор и електронску евиденцију лица која кроз њега прођу.

Related posts

ВОЋАРИ ДА ПРИПРЕМЕ ЗАШТИТУ ВОЋЊАКА ОД МРАЗА

admin

Трговинама радно вријеме недјељом до 15 часова

admin

Парламент о извршењу буџета и именовању начелника одјељења

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još

Које теме бисте вољели да буду заступљеније у Дервентском листу:

Хвала што сте гласали!