Спорт

Рукомет у Дервенти заиграло
стотину најмлађих рукометаша

Злата вриједне лекције и драгоцјена познанства повезача су данас око стотину младих рукометаша из десет клубова из Републике Српске, ФБиХ и Хрватске у Спортској дворани у Дервенти и то под окриљем другог Међународног турнира у мини – рукомету.

Организатор турнира за дјечаке рођене 2014. године и млађе из рукометних клубова „Маглај“, „Ђурђеновац“, „Грачаница“, „Бијељина“, „Брод“, „Слога“, „Перихел“, „Козара“ и „Дервента“, и ове године био је Рукометни клуб „Дервента“, а координатор Омладинског погона РК „Дервента“ Војо Црљић истакао је да је турнир и ове године задржао епитет међународног.

– Турнир је окупио шест екипа из РС, двије из ФБиХ и двије из Хрватске захваљујући којим турнир има међународни карактер. Главни циљ турнира је да се млади играчи окупљају, друже и стичу искуства – казао је Црљић.

На турниру по први пут је учествовао Никон Гојковић из клуба „Ђурђеновац“.

– Већ двије године тренирам и супер су ми овакви турнири за упознавање другара – казао је овај десетогодишњак, а из клуба домаћина добра искуства са оваквих окупљања истакли су Стефан Тепић и Лана Лазаревић која је једина дјевојчица на данашњем турниру.

– Већ смо играли неке утакмице и задовољни смо како смо играли. Други пут учествујемо и видјели смо и неке другаре које смо упознали прошле године – казали су ови млади играчи.

Турниру су се по други пут одазвали играчи из Славонског Брода.

– Ово нам је најмлађа селекција играча у клубу и дјечаци су и прошле године донијели добре утиске из Дервенте. Већ наредног викенда и наш клуб организује турнир за око 50 екипа, све са истим циљем, дружења и размјене искустава међу млађима – казао је тренер овог клуба Саша Серкић, а турниру су се радо одазвали и рукометаши из РК „Слога“ из Прњавора.

– Нашу селекцију чине играчи рођени 2014. и 2015. године, а надамо се злату пошто су ови играчи већ успјешни. Захваљујем се домаћинима који су се показали као врхунски организатори – казао је тренер Угљеша Гламочић.

Турнир је отворио замјеник градоначелника Синиша Јефтић пожеливши добродошлицу свим екипама.

– Дервента је препознатљива по спортским, духовним и културним дешавањима нарочито у вријеме Вашара, а наш град највећи акценат у оквирима спорта, али и иначе, ставља на окупљања дјеце и омладине на оваквим манифестацијама и пружа подршку раду спортских удружења. Честитке организаторима и надамо се да смо сви заједно оправдали титулу доброг домаћина и да се видимо и догодине – казао је Јефтић.

Представљање екипа и отварање манифестације употпунио је наступ чланова КУДМ-а „Босиљак“.

Related posts

Лазаревић поново на клупи „Текстилца“

admin

Дервентским атлетичарима медаље са два такмичења

admin

ФОРМА СЕ МОЖЕ ОДРЖАВАТИ И КОД КУЋЕ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još