Друштво

Службе доступније пацијентима

Измјенама у радном времену служби, укључујући и рад суботом, као и могућности регистрације и пререгистрације у тим изабраног доктора породичне медицине, педијатра или гинеколога до краја октобра, услуге дервентског Дома здравља још су доступније суграђанима.

Нови режим рада служби дервентске здравствене установе на снази је од априла ове године, а једна од најзначајнијих измјена је рад суботом, па је су лабораторијске услуге, као и услуге Службе породичне медицине, стоматологије и рентгена могуће добити и суботом.

– Радно вријеме лабораторије суботом је од седам до 14 часова, а ова служба суграђанима је доступна и сваким радним даном у двије смјене и то од шест до 14 часова у првој смјени и од десет до 16 часова у другој смјени. Радно вријеме Службе породичне медицине радним данима у првој смјени је од седам до 14 часова, а у другој смјени од 14 до 20 часова, док један тим ове службе ради и суботом у периоду од седам до 14 часова – нагласили су из Дома здравља.

Служба стоматологије грађанима је доступна од понедјељка до суботе у првој смјени од седам до 14 часова, а у другој смјени од 14 до 20 часова само радним данима. Од понедјељка до суботе од седам до 14 часова суграђани могу да добију услуге рентген службе – подсјетили су из Дома здравља.

Како је била пракса и ранијих година, и ове јесени у дервентском Дому здравља могућа је регистрација или пререгистрација у тим изабраног доктора породичне медицине, педијатра или гинеколога за наредну 2025. годину и то у периоду од 1. септембра до 31. октобра текуће године лакшом процедуром.

– Дервенћани и становници околних општина имају могућност остваривања овог права из здравственог осигурања у Дому здравља Дервента, а за то је потребно да се обрате у тим изабраног доктора ове установе, те попуне одговарајуће обрасце о избору или промјени доктора, без навођења разлога промјене. Становници могу регистровати дјецу код доктора специјалисте педијатра прим. др Наде Чечавац, а доктори специјалисти гинеколози и акушери код којих је могућа регистрација су прим. др Биљана Ненадић и прим. др Мирко Шаран – објаснили су из Дома здравља Дервента.

Они су додали и да корисници здравствених услуга који немају здравствено осигурање могу добити било коју услугу коју пружа Дом здравља.

Контакт

Пацијенти све информације о раду служби, али и сва друга питања могу да упуте на број телефона 053/331-023.

Related posts

„БОСИЉАК“ ПРИРЕДИО МАГИЧНО ВЕЧЕ ФОЛКЛОРА

admin

ФОНТАНА ПОНОВО У ФУНКЦИЈИ

admin

ЗАБРАЊЕН УВОЗ МАНДАРИНА ИЗ ТУРСКЕ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još