ИЗДВОЈЕНОНовости

Стипендије вјетар у леђа

Градоначелник Милорад Симић потписао је данас уговоре са новим стипендистима, а подршку из биџета града од сада има и 65 студената и 13 надарених ученика средњих школа.
Симић је објаснио да се сваке године издвајају одређена средства како би се дао вјетар у леђа младим, вриједним и талентованим људима, а да је ове године тај износ повећан.

– Из буџета града је за стипендије обезбјеђено 200.000 марака, а студентима умјесто 100 марака, од сада добијају 120 КМ. Дуги низ година стипендирамо све студенте на државним факултетима. Ове године, иако каснимо са потписивањем уговора, стипендије ће бити исплаћене ретроактивно – објаснио је градоначелник додајући да је укупан број студената које град стипендира 183.
– Младе људе треба школовати и пружити им руку помоћи. Све док се школују, нема бојазни да се неће снаћи и гдје год буду, важно је да нас лијепо представљају што је потврда да цијене оне уз чију су подршку успјели остварити своје циљеве – казао је Симић додајући да уколико ови исти студенти пак одлуче да потраже своје запослење у Дервенти, имају шансу за то, али и здраву средину за заснивање породице.
Студент на првој години Медицинског факултета Кристина Перић казала је да је подршка из Градске управе добродошла, с обзиром да је њена мајка самохрани родитељ.
– Које год трошкове да покријем и мени и мами је добро дошло. Чињеница је да је од великог значаја било каква врста помоћи, али је исто тако и један велики домаћи задатак да се оправда та стипендија – рекла је Перићева те додала да се стипендији нада и наредне године.
Због петица у дневнику, те запажених резултата на такмичењима из математике и физике стипендију је заслужа и Уна Теофиловић, ученица другог разреда гимназије у Средњошколском центру „Михајло Пупин“.
– Много ми значи стипендија. То ми је подстицај за све будуће успјехе, да наставим да се трудим и драго ми је да је тај труд препознат – истакла је Теофиловићева.
Број студената који су продужили уговоре о стипендирању је 78, а студенти који данас нису присуствовали потписивању уговора, своје уговоре могу преузети у Шалтер сали Градске управе.

Related posts

При крају груби
грађевински радови

Derventski List

Од данас свакодневна вакцинација без заказивања

admin

СРЂАН ТЕОФИЛОВИЋ ПРВАК БиХ У ОЛИМПИЈСКОМ БОКСУ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još