ИЗДВОЈЕНОНовости

Стипендије вјетар у леђа

Градоначелник Милорад Симић потписао је данас уговоре са новим стипендистима, а подршку из биџета града од сада има и 65 студената и 13 надарених ученика средњих школа.
Симић је објаснио да се сваке године издвајају одређена средства како би се дао вјетар у леђа младим, вриједним и талентованим људима, а да је ове године тај износ повећан.

– Из буџета града је за стипендије обезбјеђено 200.000 марака, а студентима умјесто 100 марака, од сада добијају 120 КМ. Дуги низ година стипендирамо све студенте на државним факултетима. Ове године, иако каснимо са потписивањем уговора, стипендије ће бити исплаћене ретроактивно – објаснио је градоначелник додајући да је укупан број студената које град стипендира 183.
– Младе људе треба школовати и пружити им руку помоћи. Све док се школују, нема бојазни да се неће снаћи и гдје год буду, важно је да нас лијепо представљају што је потврда да цијене оне уз чију су подршку успјели остварити своје циљеве – казао је Симић додајући да уколико ови исти студенти пак одлуче да потраже своје запослење у Дервенти, имају шансу за то, али и здраву средину за заснивање породице.
Студент на првој години Медицинског факултета Кристина Перић казала је да је подршка из Градске управе добродошла, с обзиром да је њена мајка самохрани родитељ.
– Које год трошкове да покријем и мени и мами је добро дошло. Чињеница је да је од великог значаја било каква врста помоћи, али је исто тако и један велики домаћи задатак да се оправда та стипендија – рекла је Перићева те додала да се стипендији нада и наредне године.
Због петица у дневнику, те запажених резултата на такмичењима из математике и физике стипендију је заслужа и Уна Теофиловић, ученица другог разреда гимназије у Средњошколском центру „Михајло Пупин“.
– Много ми значи стипендија. То ми је подстицај за све будуће успјехе, да наставим да се трудим и драго ми је да је тај труд препознат – истакла је Теофиловићева.
Број студената који су продужили уговоре о стипендирању је 78, а студенти који данас нису присуствовали потписивању уговора, своје уговоре могу преузети у Шалтер сали Градске управе.

Related posts

Сајам привреде допринос привредном замаху Дервенте

admin

„Просвјета“ бира најљепше рукописе ћириличног писма

admin

Стефани Бањац хуманим гестом заслужила ријечи хвале

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još