ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Успјехе нису умањили специфични услови рада

Даном ученичких постигнућа ученици и запослени у Основној школи „Никола Тесла“ данас су обиљежили крај школске 2021/2022. године, а на свечаности у Центру за културу, представљени су најбољи ученици, а дио осталих ђака учествовао је на приредби.

Ученицом генерације проглашена је Маја Поповић, док је у Музичкој школи то Дора Сибинчић, а осим њима, дипломе су уручене и „вуковцима“ Ведрану Мерћепу, Илији Ковачевићу, Мартини Аксентић, Ксенији Попадић и Милици Субић.

Честитавши ученицима и наставницима постигнуте успјехе, директор школе Љубиша Ђурић истакао је да је задовољан како је протекла школска година, нарочито када се узме у обзир у каквим условима се радило.

– Специфични услови у којима смо радили дају додатни значај успјесима наших ученика на такмичењима, како на општинским, тако и на регионалним и републичким. Захвалан сам свим ученицима, наставницима и родитељима што су истрпили велики терет наставе у специфичним условима и свему ономе што је пратило наставни процес у протеклој школској години – рекао је Ђурић додавши да због недостатка временских и просторних услова у овој школској години није било додатне наставе и секција.

Додао је да је ове године у централној школи наставу похађају 880 ученика, као и 46 ђака у подручним школама. Од тога, 99 је завршило основно образовање.

– Сви они су завршили деветогодишње школовање са позитивним успјехом. Надам се да ћемо што прије да се вратимо у објекат наше школе како би успјеси ђака били још већи, а услови бољи – рекао је Ђурић.

Свечаности поводом завршетка школске године присуствовали су и предсједник Скупштине града Бојан Радановић, представници Градске управе и јавног живота Дервенте.

Такмичења

На свечаности је истакнуто да су ученици ОШ „Никола Тесла“ освојили прва мјеста на већини општинских такмичења, а најбољи резултат остварила је Ања Сибинчић освојивши прво мјесто на епархијском и друго на републичком такмичењу из вјеронауке. Андреј Душанић био је 14. на републичком из информатике, Маја Поповић такође се пласирала на републичко такмичење из математике. Успјеси су пратили и спортске екипе, па су значајне резултате остварили фудбалери, а рукометаши и рукометашице освојили су треће и друго мјесто на регионалној смотри знања.

 

Related posts

ДОНЕСЕНА НАРЕДБА О РАДНОМ ВРЕМЕНУ, НА СНАГУ СТУПА СУТРА

admin

За Слободана прикупљено више од 10.000 КМ

admin

Списак усвојених капиталних пројеката

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još