Друштво

УЧЕНИЦИМА БРОШУРA ЗА СВЈЕТСКИ ДАН ВОДА

Ученици у дервентским школама, поводом 22. марта, Свјетског дана вода, добиће брошуру у којој је истакнута важност вода, као и заштита животне средине.

У брошури, коју је обезбиједио „Комуналац“ у сарадњи са Удружењем „Водоводи Републике Српске“, сликама, загонеткама и пјесмицама дјеци се настоји указати на то да је вода благо и да је због тога треба чувати. Према ријечима директора „Комуналца“ Гроздана Ружичића, у договору са директорима и педагозима основних школа констатовано је да се ради о садржају намијењеном за ученике трећег разреда.

– Брошура је оплемењена сликама, загонеткама, пјесмама о води и сличним занимљивим стварима, јер је битно да се дјеца у том узрасту образују на исправан начин, како би сутра постали савјесни грађани – казао је Ружичић додајући да је одштампано 300 примјерака брошуре.

– Надама се да ће ова пракса обиљежавања Светског дана вода бити настављена и идуће године са истим или сличним садржајем – нагласио је он.

Related posts

Пољопривредна смотра истакла важност очувања села

admin

ЧЛАНОВИ „КЕСТЕНА“ ОСВОЈИЛИ МАГЛИЋ

admin

Васкрс достојанствено
дочекује 120 породица

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još