Друштво

Центар Осиње добија љепши изглед

Центар Осиње ових дана добија љепши изглед, и то захваљујући реконструкцији Дома културе и простора око спомен – обиљежја погинулим борцима Одбрамбено – отаџбинскога рата.
Предсједник Савјета Мјесне заједнице Жељко Новић казао је да радове изводе мјештани Осиње и сусједних села.
-Санирамо оштећења на вањским зидовима фасаде на Дому културе, фарбамо прозоре и врата, те мијењамо улазна врата које воде у мјесни уред, а фарбамо и степенице и саксије за цвијеће. Постављамо и лед рефлекторе и поправљамо и постојеће јарболе на које ће бити постављене нове заставе испред споменика погинулим борацима – рекао је Новић додавши да је планирано и санирање једне просторије у Дому културе која ће служити за састанке и дружење Савјета МЗ Осиња и мјесне борачке организације.
-На истом објекту обавиће се поправка и замјена сливника и олука. У наредним данима очекујемо и извођача за постављање ограде око споменика погинулим борцима, санација бетонских дијелова, постављање палионице за свијеће, освјетљавање споменика, као и постављање видео – надзора. Биће постављена и једна плоча која ће носити важне податке о оснивању и ратном путу Осињске бригаде – казао је Новић додајући да су за ове радове добили подршку града.
-Новац за овај пројекат издвојила је Градска управа, као и народни посланик Игор Жунић, а за радове око спомен – обиљежја Градска Борачка организација – додао је он истакавши да су мјештани с радошћу дочекали ове радове.

Related posts

ЛЕЈЛИНЕ ХЕКЛАНЕ ТОРБИЦЕ МОДНИ ДЕТАЉ ЗА СВАКУ ПРИЛИКУ

admin

На градском тргу
заплесало 450 малишана

Derventski List

Породични љекари од 1. новембра заказују прегледе КТ и МР

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još