Друштво

„Шакалијада“ прилика за лов
на предатора и дружење

Дервентско Ловачко удружење „Мотајица“ за 28. јануар заказало је шесту ловно – туристичку манифестацију „шакалијаду“ која ће и ове године бити прилика за лов на предатора и дружење.

Предсједник „Мотајице“ Ненад Чечавац позивао је све љубитеље природе, лова и дружења да им буду гости.

– Уз лов, заједнички ручак, добро дружење и музику добродошли су сви који желе учестовати у лову на предатора и доживјети чари дервентског ловишта – рекао је Чечавац додајући да је окупљање ловаца предвиђено на Сајмишту у осам часова одакле ће се ловци у три групе упутити на локације предвиђене за лов.

– И ове, као и ранијих година, очекујемо велики број ловаца, до хиљаду, и очекујемо врло успјешан лов који ће трајати до 14 часова, након чега је предвиђен заједнички ручак и дружење на мјесту окупљања – рекао је Чечавац нагласивши да је мотив ове манифестације дружење, размјена искуства међу ловцима, као и смањење броја предатора, којих је из године у годину све више и који наносе озбиљну штету.

„Шакалијаду“ је и ове године подржао градоначелник Милорад Симић, а подршку у организовању дала је и Туристичка организација града.

Related posts

Даривање крви
хуманост без граница

Derventski List

Кутак за његу љубимаца ускоро отвара врата

admin

За третмане уљепшавања не жале новац

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još