Друштво

„Шакалијада“ прилика за лов
на предатора и дружење

Дервентско Ловачко удружење „Мотајица“ за 28. јануар заказало је шесту ловно – туристичку манифестацију „шакалијаду“ која ће и ове године бити прилика за лов на предатора и дружење.

Предсједник „Мотајице“ Ненад Чечавац позивао је све љубитеље природе, лова и дружења да им буду гости.

– Уз лов, заједнички ручак, добро дружење и музику добродошли су сви који желе учестовати у лову на предатора и доживјети чари дервентског ловишта – рекао је Чечавац додајући да је окупљање ловаца предвиђено на Сајмишту у осам часова одакле ће се ловци у три групе упутити на локације предвиђене за лов.

– И ове, као и ранијих година, очекујемо велики број ловаца, до хиљаду, и очекујемо врло успјешан лов који ће трајати до 14 часова, након чега је предвиђен заједнички ручак и дружење на мјесту окупљања – рекао је Чечавац нагласивши да је мотив ове манифестације дружење, размјена искуства међу ловцима, као и смањење броја предатора, којих је из године у годину све више и који наносе озбиљну штету.

„Шакалијаду“ је и ове године подржао градоначелник Милорад Симић, а подршку у организовању дала је и Туристичка организација града.

Related posts

Најмлађи вечерас представљају „Весело поврће“

admin

„Пројекат седмица“ у знаку
руске књижевности и шаха

Derventski List

Од корисне алатке, до извора свађа и опасности

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još