ИЗДВОЈЕНОНовости

Шеталиште безбједније уз потапајуће стубиће

Како би безбједност пјешака у центру града била још боља, а нарочито током љетњих мјесеци када овај дио града у вечерњим часовима постаје шеталиште, у току је постављање потапајућих стубића на Тргу православља (поред пекаре „Илић“) и на Тргу ослобођења (поред Центра за културу).

Радови су почели прошле седмице, а како су објаснили из Одјељења за стамбено – комуналне послове, требало би да буду завршени до сутра, 13. августа. Ријеч је о пројекту „Дајемо предност пјешацима“ којим је планирано постављање потапајућих стубића на двије локације у циљу одржавања континуитета шеталишта и повећања безбиједности пјешака.

– Пројекат се проводи уз подршку Агенције безбиједности саобраћаја РС која је обезбиједила 5.000 марака, док је из градског буџета издвојено 13.500 КМ, што је више од 70 одсто вриједности читавог пројекта – навели су из одјељења додајући да је постављање потапајућих стубића начин да физичком препреком буде смањен број саобраћајних прекршаја и да кажњени буду само они возачи који свјесно угрожавају безбједност пјешака.

Док трају радови, саобраћај је преусмјерен према Зеленој пијаци.

Забрана саобраћаја

Дио центра града, сваке године од 1. јула до 31. августа у периоду од 18 часова до један час, постаје шеталиште, па се саобраћај дијелом Трга православља према Улици 1. маја, у том периоду, преусмјерава у правцу Зелене пијаце.

Related posts

Ђаци се враћају у школске клупе

admin

„Просвјета“ бира најљепше
ћириличне рукописе

Derventski List

Срећан 8. март, Међународни дан жена

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još