Друштво

ЈАК ИМУНИТЕТ БЕДЕМ ОДБРАНЕ ОД БОЛЕСТИ

Клуб здравља из Бањалуке вечерас је у Центру за културу организовао предавање под називом “Ојачај свој имунитет”, а професорица биологије из Новог Сада Мирјана Кнежевић истакла је да имунитет заправо представља кључ свих болести.

  • Дакле, ако је добар имунитет онда постоји шанса да се одбранимо од многих заразних болести, али и од канцера. Међутим, уколико је имунитет лош, онда настају проблеми. Важно је нагласити да имунитет још увек није у потпуности дефинисан, јер ни савремена технологија још не може да нам каже како он тачно функционише. Говорили смо и о томе шта је то што ми сами можемо учинити у циљу очувања доброг имунитета – казала је Кнежевићева.

Посјетиоци су имали прилику да сазнају како се организам брани од вируса и бактерија и шта се дешава у оквиру тог изузетно сложеног процеса, те како да побољшају свој имунитет. Између осталог, било је ријечи и о витаминима који су заправо најважнији фактор у одбрани организма.

  • Говорили смо о витаминима Ц, Д, Е и А, као и о цинку који су итекако важни. Људи морају знати где их има, колико и како их треба узимати. Као други најбитнији фактор, истиче се позитиван став уз добро стање ума. Општепознато је колики значај на физичко здравље има управо људски ум. Упознали смо присутне и са вакцинама, односно, како оне функционишту и да ли треба да се вакцинишемо, поготово, у ово време вируса и грипа – додала је Кнежевићева.

Related posts

Ловна сезона отворена
дружењем 500 ловаца

Derventski List

И овог Савиндана
пакетићи за ђаке

Derventski List

Више насеља сутра и у четвртак без струје

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još