РС-РЕГИЈА

АБАС АРСЛАНАГИЋ ПРЕДЛОЖЕН ЗА НАЈВИШЕ ПРИЗНАЊЕ БАЊАЛУКЕ

Рођени Дервенћанин и прослављени спортиста Абас Арсланагић и познати књижевник и преводилац Коља Мићевић предложени су данас за добитнике овогодишњег „Кључа града“, највећег признања поводом 22. априла – Дана града Бањалука.

Овај приједлог утврђен је на данашњој сједници Комисије за избор и именовања, награде и признања Скупштине града Бањалука, а о њиховом приједлогу сутра ће се изјаснити одборници.

– Према образложењу одлуке, награда легендарном рукометном голману бањалучког „Борца“ и бивше Југославије Абасу Арсланагићу биће уручена као посебан вид признања за врхунске резултате у области спорта и промоцију Бањалуке – саопштено је из Градске управе.

Његови највећи спортски успјеси су освајање златне медаље на Олимпијским играма 1972. године у Минхену и титула шампиона Европе са бањалучким „Борцем“ 1976. године. Осим тога, у богатој колекцији медаља има двије бронзе са свјетских првенстава, а за репрезентацију Југославије забиљежио је 125 наступа.

– Врхунски резултати за вријеме играчке, касније и тренерске каријере Абаса Арсланагића, имали су велики значај и за промоцију Бањалуке, постављајући је на карту свијета, не само као град рукомета – наведено је у образложењу приједлога одлуке о додјели награде.

Традиционално, „Кључ града“ биће уручен 22. априла на свечаној академији поводом Дана града Бањалуке.

Related posts

За подршку малим и средњим фирмама више од милион КМ

admin

ОД ДАНАС СКИЈАЊЕ НА ЈАХОРИНИ

admin

ТУЧА У ГРАДИШЦИ ЗБОГ УБАЦИВАЊА У КОЛОНУ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još