ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Аплицирање за средства из мађарског фонда до 15. октобра

Јавни позив за додјелу бесповратних средстава за набавку пољопривредних машина и опреме из програма Владе Мађарске отворен је до 15. октобра, а регионална канцеларија фондације „Прогресус“ у Дервенти на располагању је ратарима за информације и помоћ при аплицирању за ова средства.

Фондација за одрживи развој „Прогресус“ расписала је 1. септембра јавни позив за подношење пријава за субвенције у износу до 70 одсто за куповину пољопривредних машина, опреме и алата произведених у Мађарској, а пољопривредници из Републике Српске имају могућност да до 15. октобра аплицирају за бесповратна средства за набавку механизације. Подшка се креће од 2.500 до 25.000 евра.

Канцеларија „Прогресуса“ у Дервенти једна је од четири канцеларије у РС и Брчко Дистрикту која пружа подршку ратарима при аплицирању на јавни позив.

– Наш главни циљ је да помогнемо у логистичкој сфери при пријави на јавни позив. Важно је напоменути да једно газдинство може да поднесе само једну апликацију, али у њој може бити набавка неколико машина – казала је Драгана Дувњак из те канцеларије додајући да је овај програм добра прилика за обнову механихације и да је ратари не би требали пропустити.

– Свима савјетујемо да не чекају посљедња два дана да се пријаве на позив, јер ипак треба прикупити одређену документацију – истакла је Дувњак.

Пријаве на јавни позив могуће су искључиво на интернет страници Фондације за одрживи развој www.forsrpska.org.

Related posts

Дијелови града
сутра без струје

Derventski List

Католици прослављају Божић

admin

Вртић „Трол“ расписао
конкурс за пријем дјеце

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još