Друштво

БУДУЋНОСТ ГРАДИ ПРОШИРУЈУЋИ ЗНАЊЕ

Марљивост и предан приступ настави, као и високи пласмани на бројним такмичењима, донијели су Борису Миоданићу титулу ученика генерације Основне школе „Никола Тесла“, а овај вриједни ђак се у будућности види у области математике и информатике.

Залагање током учења Миоданић је окрунио највишом оцјеном из свих предмета, а тиме и „Вуковом дипломом“, а титула ученика генерације има велики значај за њега.

– Много ми значи то што сам изабран за ђака генерације, јер то значи да се сав труд који сам уложио током досадашњег школовања, исплатио. Ишао сам на такмичења и остварио значајне резултате из математике, информатике, хемије, физике, српског, енглеског и њемачког језика, а најзначајнији су ми пласмани на такмичењима из математике и информатике – рекао је миоданић објаснивши да усљед тренутне ситуације узроковане пандемијом, регионална такмичења нису одржана, а он је стекао могућности да се такмичи и на том рангу.

Учење му, како каже, никада није тешко падало, штавише,  школско градиво му је било занимљиво. Ипак, највише пажње је посвећивао математици и информатици, те је одлучио да ће школовање да настави у струци у којој су та два предмета основ.

– Математика и информатика су ми омиљени предмети и највише сам пажње посвећивао том градиву, а из тог разлога сам и уписао гимназију рачунарско – информатичког смјера, јер сматрам да ћу се ту добро снаћи – казао је овај марљиви ученик.

Из школе ће понијети лијепе успомене, како на такмичења, тако и на дружење и путовања, а посебно се захвалио својим наставницима који су га подстицали и пружали му подршку.

Квиз

ОШ „Никола Тесла“ лани је била учесник квиза „Научи се, човјече“, а један од чланова екипе који су представљали дервентску школу, био је управо Борис Миоданић.

Related posts

Три генерације Ђенића
храброшћу исписале историју

Derventski List

Почело обиљежавање „Недјеље Црвеног крста“

admin

Представљене мјере за превенцију
вршњачког насиља у школама

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još