Друштво

Будућност кроји у
свијету математике

Све петице, запажени резултати на школским и градским такмичењима, те широка лепеза интересовања донијели су Дајани Шогоровић титулу ученице генерације Основне школе „Ђорђо Панзаловић“ у Осиња, а знање које је упила у основној школи ова ученица надограђиваће у области банкарства.

Иако из основне школе носи само лијепе успомене, ова ученица не крије узбуђење због нове степенице у свом образовању – средње школе.

– У основној школи омиљени предмети су ми били математика, физика и хемија, па сам из ових предмета провјеравала знање и на такмичењима. Градиво ми није било тешко и била сам приличнно активна на настави. Радујем се новим изазовима у средњој школи – додала је Шогоровићева казавши да је банкарство изабрала због математике.

– Мислим да нећу имати проблема у овој струци, јер ми је математика добро ишла. Такође, видим се у овој области – рекла је ова ученица којој су добре организационе способности и подршка родитеља помогли да савлада све изазове пред којима се нашла.

– Родитељи ми нису били строги и углавном су имали разумијевања, и то ми је олакшало да распоредим своје обавезе – додала је она.

Визија

Иако још увијек нема јасну визију за будућност, Дајана Шогоровић планира да упише факултет.

– Надам се да ћу своја интересовања наставити да развијам у области математике и физике, које заиста волим – казала је Шогоровићева.

Related posts

Ношња шивена по мјери
свједок обичаја овог краја

Derventski List

КАМП ЦРВЕНОГ КРСТА ЗНАЧАЈНО ИСКУСТВО

admin

Припрему за школу имаће око 80 дјеце

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još