Спорт

Васић и Балабан најбољи
млади шахисти града

Николас Васић побједник је Градског првенства у шаху у категорији до 14 година, док је у категорији до 18 година најбољи био Ненад Балабан.
Организатор првенства био је Шаховски клуб „Дервента“, а један од судија Драган Kокановић казао је да се играло по Бергеровом систему.
У категорији до 14 година, од десет играча другопласирани је Алекса Добриловић са седам бодова колико има и трећепласирани Владимир Михајловић. Четврто мјесто освојио је Вук Рашић и пето Јован Дракулић са по пет и по бодова, на шестом мјесту је Лазар Јефтић са пет, седми је Дарио Пејић са четири, осми Славко Шербула са два, девети Дејан Симић са једним бодом, а на десетом мјесту је Теодора Шербула без освојених бодова.
У категорији до 18 година, медју осам такмичара друго мјесто освојио је Димитрије Станивуковић са пет и по бодова, а треће Игор Живанић са пет бодова. На четвртом мјесту је био Немања Тошић са четири и по бода, на петом Петар Недић са два и по бода, на шестом Душан Пејин са два, а седмо и осмо мјесто припало је Марку и Ђорђу Мандићу.
Дервента је добила и своје представнике на Првенству Републике Српске, које се идући викенд одржава у Бањи Дворови, а то су у конкуренцији до 12 година Алекса Добриловић, до 14 година Николас Васић, до 16 година Димитрије Станивуковић, до 18 година Ненад Балабан и Сергеј Радановић.

Related posts

Силовито у наставку првенства

Derventski List

Бициклом прелазе 219 километара кроз девет градова и општина

admin

Гласајте за кандидате за најбоље спортисте

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još