Друштво

Васкршња акција и базари
уљепшавају празник суграђанима

Коло српских сестара „Царица Милица“ и ове године у сусрет највећем хришћанском празнику Васкрсу организује акцију прикупљања помоћи најугроженијим суграђанима, а биће одржани и хуманитарни базари.

Из кола позивају суграђане да подрже акцију најприје донирањем прехрамбених и хигијенских потрепштина.

– Потреба за пакетима са храном и хигијенским производима је велика и ми настојимо да пригодним акцијама на хуман начин обезбиједимо да више од 100 угрожених породица достојанствено прослави празнике. То, наравно, не можемо без подршке наших суграђана. У акцију могу да се укључе сви наши суграђани великог срца у виду донације прехрамбених производа, брашна, шећера, уља, тјестенине, соли, бибера и других некварљивих намирница, те хигијенских потрепштина, а донације могу да предају у Саборном храму Успења Пресвете Богородице сваким даном од  осам до 18 часова, а планирано је да поставимо и корпе за прикупљање помоћи у маркетима „Ђурић МББ“ и „Хипер Корт“ – казала је предсједница кола Ђурђа Додиг – Пијетловић додавши да су у оквиру акције планирани и базари.

– Планирано је да имамо три хуманитарна базара, два у „Хипер Корт“ маркету и то 6. и 13. априла, док ће трећи бити одржан 15. априла, на Велику суботу у Саборном храму. Суграђани ће на базарима моћи да пронађу васкршње декорације, колаче и погачице, а, свакако, акцију је могуће подржати и новчаним донацијама – објаснила је Додиг – Пијетловићева.

Суграђани могу да се придруже акцији и у седмици пред Васкрс, а подјела прикупљене помоћи планирана је у Велику суботу.

Васкршња радионицa

Радионица украшавања и осликавања васкршњих јаја, која је ранијих година окупљала више од 200 малишана, биће одржана и ове године, на Велику суботу. Из кола су позвали најмлађе Дервенћане да дођу на радионицу испред Саборног храма Успења Пресвете Богородице послије литургије.

Related posts

Средња школа утабала стазе за нове изазове

admin

Болест довела до
тешког живота

Derventski List

Прекиди у снабдијевању
струјом и сутра

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još