ДруштвоИЗДВОЈЕНО

ВЕЛИКИ РЕДОВИ СТАРИЈИХ ОСОБА ПРЕД БАНКАМА И ПРОДАВНИЦАМА

У дугачким редовима испред банака, продавница и апотека данас је стрпљиво чекао велики број Дервенћана старијих од 65 година, којима је од седам до десет часова било дозвољено кретање.

Ради се о поштивању закључка Републичког штаба за ванредне ситуације да особе са 65 и више година, којима је забрањено кретање, уторком и петком од седам до десет часова могу да изађу из својих домова како би обавили куповину и друге обавезе.

Сњежану Илић, пензионерку која живи у Трстенцима, затекли смо јутрос испред НЛБ Развојне банке, док је стрпљиво чекала на ред како би ушла у банку.

– Муж и ја смо пензионери, у кућној смо изолацији на селу и још више поштујемо превентивне мјере јер имамо више здравствених проблема. У овом периоду који нам је омогућен за кретање, а временски смо ограничени на три часа, подијелимо се некако да одемо у набавку намирница или у банку. Проблем који се намеће су редови и гужве током ова три часа јер људи у журби не држе растојање и пошто ово није вријеме предвиђено само за пензионере, ствара се додатна гужва. Купујемо основно, не правимо залихе и придржавамо се правила надајући се да ће ово стање брзо проћи – каже Илићева додајући да првенствено треба да чувамо себе и људе са којима смо у контакту.

Млађо Ковачевић и његова супруга Ива из Дријена у град су дошли јутрос како би купили основне намирнице. Они сматрају да имају сасвим довољно времена за обављање основних обавеза.

– Задовољан сам како је све ово регулисано за нас пензионере, два дана за обављање основних набавки је довољно, поштујем како је регулисана дезинфекција на улазу у продавницу и ограничен број купаца истовремено у радњи. Једино што мислим  да је проблем и да треба да се укине јесте одржавање пијаце. Пијаца у Дервенти традиционално се одржава четвртком и одржана је јуче како сам чуо, али мислим да можемо да истрпимо неко вријеме да се не окупљамо на тај начин, биће времена када ћемо моћи да живимо како смо навикли. Ако већ треба да избјегавамо контакте, сматрам да нам не требају масовна окупљања – рекао је Ковачевић.

 

Related posts

НОВА НАРЕДБА О РЕГУЛИСАЊУ РАДА НА ПОДРУЧЈУ ОПШТИНЕ

admin

Почела с радом апликација са цијенама горива у РС

admin

Рад Дервенћанина међу
три најбоља у Европи

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još