Култура

„Вихор“ и „Коријени“
повељом крунисали сарадњу

Круна досадашње сарадње и продубљивање добрих односа и разумијевања између чланова Српског књижевног клуба „Вихор“ и Завичајног удружења Срба „Коријени“ је данашње потписивање Повеље о братимљењу.

Братимљење је дио манифесфације Међународни илиндански сусрети „Прљача“ чији ће централни догађај бити одржан сутра у Народној библиотеци „Бранко Радичевић“.

Предсједник СКК „Вихор“ Ненад Симић изразио је захвалност и задовољство јачањем сарадње и очувања ћирилице и традиционалних вриједности народа Републике Српске и Србије.

-Чин братимљења са ЗУС „Коријени“ из Сомбора је одраз сарадње, узајамног помагања и разумијевања, као и увод у много већа заједничка дјела којим тежимо – казао је Симић.
Предсједник Завичајног удружења Срба „Коријени“ Мишо Тришић казао је да је резултат плодоносне сарадње дуге више од деценију данашње потписивање повеље о пријатељству и братског сарадњи.

-Наше удружење дјелује већ 16 година, а сваке године наши чланови долазе у Дервенту, а пријатељи Дервенћани гостују код нас у октобру на манифестацији „Матица дијаспора“. Неки вид повеље о братимљењу потписали смо у Новом Саду, а и у Сомбору ћемо потписати, а очекујемо да ће се наша сарадња наставити и бити још јача, дугорочнија и плоднија – рекао је Тришић.
Овом приликом присутни су обишли и цркву у комплексу Старе цркве, упознали се са историјатом и подизањем храма, а културно – умјетнички програм који су извеле чланице Пјевачке групе КУД-а „Душко Трифуновић“, употпунио је овај догађај.

Related posts

Почињу радионице сликања у библиотеци

admin

ПРЕПОРУКА: ЕНГЛЕСКИ ПАЦИЈЕНТ

admin

Цукић уз музику представио укоричене животе рок легенди

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još