Друштво

Водоводна предузећа разматрала моделе за унапређење пословања

Планови за даљи развој и унапређење пословања водоводних предузећа, односно квалитетније водоснабдијевања корисника, као и усвајање програмских докумената, били су главне теме Скупштине Удружења „Водоводи Републике Српске“ чијој сједници је присуствовао и директор дервентског „Комуналца“ Денис Пијетловић.

Скупштина удружења је у протекли петак у Источном Сарајеву окупила представнике 23 од укупно 39 водоводних предузећа из читаве Републике Српске, који су разматрали извјештаје о раду и финансијском пословању за претходну годину, као и Статут удружења.

– Присутни су упознати и са бенефитима који су до сада проистекли из сарадње са Њемачким друштвом за међународњу сарадњу (ГИЗ), као и о плановима за будућност, а који се тичу побољшања водоснабдијевања корисника, рјешавања проблема губитака на мрежи и отпадних вода, али и успјешнијег рада и пословања водоводних предузећа. Наиме, удружењима водоводних предузећа и локалних заједница на западном Балкану омогућено је да на финансијски одржив начин, кроз пројекте које организује ГИЗ, пружају квалитетне развојне капацитете водоводима и локалним заједницама – саопштили су из „Комуналца“.

Удружење „Водовода РС“ дјелује као посебан субјекат у оквиру Привредне коморе РС, синдикалне гране за грађевинарство, стамбено  комуналне послове и екологију.

Related posts

ФОЛКЛОРНА ДРУШТВА И ДАЉЕ ПАУЗИРАЈУ

admin

Видовдан свијетли путоказ српском роду

admin

ОВИХ ДАНА УКРИНА „ЦВЈЕТА“

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još