ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Врбица уз најмлађе

У Лазареву суботу у Саборном храму Успења Пресвете Богородице биће обновљена традиција обиљежавања овог хришћанског празника у присуству великог броја дјеце из вртића.

Намјесник дервентски протојереј – ставрофор Радојица Ћетковић казао је да ће прослављање Врбице почети у девет часова, када ће бити служена литургија, а којој ће присуствовати и око 60 предшколаца.

Дјеца ће на празник Врбице, украшени звончићима и вјенчићима од врбових граничица, у поворци стићи до храма, гдје ће извести програм који припремају са својим васпитачима.

Лазарева субота увијек се прославља уочи Цвјетне недјеље или посљедње недјеље пред Васкрс, када је према хришћанском вјеровању Исус Христос васкрсао Лазара из гроба. На Лазареву суботу обичај је да се носе гранчице врбе и тиме симболично представља свечани Исусов улазак у Јерусалим, када су га дочекали поштоваоци и сљедбеници.

Related posts

Уз корисне информације и
подршку до републичког подстицаја

Derventski List

Свети Сава и данас
освјетљава стазе образовања

Derventski List

ВИРУСИ И ПРЕХЛАДА НАПУНИЛИ АМБУЛАНТЕ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još