Спорт

Вјетар у леђа из Дервенте
за будуће успјехе

Успјеси у бројним борбама, титула боксерског првака Србије, учешће на Европском првенству и освојена Боксерска лига Србије у дресу бањалучког Боксерског клуба „Славија“, само су дио богате спортске каријере младог Дервенћанина Михајла Ђекића за којег је данас градоначелник Милорад Симић уприличио пријем.

Ђекић је протеклог викенда тријумфовао резултатом 10:4 над београдским клубом „Раднички“, а прве бодове за побједу клуба донио је управо млади боксер из Дервенте. 

Градоначелник је пожелио срећу Ђекићу у наставку каријере додавши да ће му град бити „вјетар у леђа“ у будућности. 

– Драго ми је да је један Дервенћанин дио овог великог успјеха. Оно што овај успјех чини још већим, јесте да је Михајло и успјешан студент четврте године на Факултету техничких наука у Новом Саду. Ово је један вид подршке и мотив за даљи рад – рекао је Симић.

Понос што је био мотивација својим клупским саборцима за освајање титуле и подизања трофеја послије 50 година посебно је задовољство за Ђекића с обзиром да је он донио први поен за побједу. 

– Ове сезоне смо освојили титулу Боксерске лиге Србије и могу рећи да сам поносан јер смо се послије 50 година вратили на трон и вратили трофеј у Бањалуку. Прва борба била је у категорији до 57 килограма и тај први меч је увијек онај који „пробија лед“, који треба да мотивише да сви из клуба изгурамо до краја и то се и десило и јако сам задовољан што сам то успио да изнесем за своје саборце – рекао је Ђекић додавши да је ова сезона била веома изазовна.

– Било је доста напорно, много смо тренирали, од самих припрема на Златибору, па до Европског првенства у Београду у априлу ове године, освајања титуле првака Србије, али када се све сабере много сам задовољан и очекујем да ће наредна сезона бити још боља – казао је Ђекић којем предстоје међународни турнири, као и наступ у Бечу.

– Очекујем позив од репрезентације за одлазак на Балканско првенство и припреме – додао је он.

Пријему је присуствовао и тренер Боксерског клуба „Дервента“ у којем је Ђекић започео своју каријеру, Славен Теофиловић. 

– Боксерски клуб у Дервенти дјелује готово 20 година и планирамо направити једну боксерску ревију за наше суграђане, сљедеће године и то на отвореном, како би што више приближили вај спорт нашим суграђанима. Михајло је један од многих који су из Дервенте наступали за наш братски клуб „Славију“, а под чијим окриљем ниже запажене успјехе, бори се у Србији и тренира – рекао је Теофиловић додавши да је клуб изњедрио многе првотимце.

– Поред наших ранијих такмичара, првотимаца, треба да истакнемо да је наш Срђан Теофиловић репрезентативац Србије, а под кровом нашег клуба стасава и Сергеј Милошевић којем предстоји Европско првенство који је три пута заредом првак БиХ и РС и проглашаван за најбољег такмичара БиХ. Клуб броји око 30 чланова, од којих 11 такмичара који су активни и који су у врху својих категорија – рекао је Теофиловић.

Related posts

Турнир за најмлађе фудбалере у недјељу

admin

Бронзане Будишићева
и Душанићева

Derventski List

Рукометаши почели припреме

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još