ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Град обасјали осмијеси и граја најмлађих

Највеселија манифестација у част најмлађих Дервенћана, 12. Конференција беба, обојила је вечерас градски трг најљепшим бојама дјечијих осмијеха, те окупила бројне суградјане.

Град Дервента је и ове године припремио поклоне за трочлано предсједништво беба, а титулу најмлађег Дервенћанина понио је Душан Бјелошевић стар само 12 дана.

– Лијепо је бити родитељ, стигнемо све обавезе око бебе, имамо још једну дјевојчицу, а хтјели смо да се одазовемо овој лијепој манифестацији. Душан је рођен у Добоју, био је тежак мало више од четири килограма – рекла је мајка најмлађе бебе Сања Бјелошевић, док је за најстарију бебу проглашена Лена Спасојевић.

– Лена за два дана пуни годину и једино је дијете у породици. Велика је одговорност бити мајка, али најдивнији је осјећај – рекла је мајка Биљана Спасојевић додавши да се нада да ће ова манифестација наставити традицију одржавања сваке године.

За трећег члана предсједништва проглашен је Ђорђе Симић као најбогатија беба, са троје браће и сестара.

– Имам сина од 16, кћерку од 14 година, сина од шест година и бебу од девет мјесеци и ови старији су ми десна рука, помажу ми у свему око млађих, али осјећај је диван – рекла је мајкацСлађана Симић.

Мајка најбрже бебе која се такмичила у пузању Зорана Николић истакла је да је њен син Мурис пропузао са осам мјесеци.

Градоначелник Милорад Симић истакао је задовољство због броја окупљених беба и младих родитеља казавши да је ова манифестација празник.

– Ово је лијеп дан, весео дан и притом велики српски празник Видовдан. Ову манифестацију организујемо раме уз раме уз друге градове у Републици Српској са Министарством породице, омладине и спорта на један скроман начин али са пуно љубави – рекао је градоначелник најавивши да ће до Нове године највјероватније бити проширено дјечије обданиште „Трол“ за нових 120 до 130 мјеста.

– Желимо да и се е тражи карта више када је у питању вртић – казао је Симић.

Шаренолики програм овогодишње конференције беба употпунили су и полазници Предшколске установе „Трол“, а директорица ове установе Гордана Симић казала је да је радује очекивано проширење капацитета вртића.

– У „Тролу“ тренутно борави 225 малишана у цјелодневном боравку подијељених у три јасличке и шест васпитно-образовних група. Оно што нас очекује јесте проширење капацитета за пет или шест група што значи да ће све наше листе чекања бити испражњене – објаснила је Симићева.

Туристичка организација Дервенте по први пут је ове године суорганизатор ове манифестације, а стручни сарадник у овој установи Младен Пећић истакао је да се надају да ће сваке наредне године још већи број дјеце уљепшати ову манифестацију.

– Послије двије године драго нам је да видимо оволики број дјеце на једном мјесту. Суграђани имају позитивно мишљење о овом догађају и надамо се да ће сваке наредне године бити све већи број учесника, то јесте да ће бити све већи број дјеце који ће носити ову манифестацију – рекао је Пећић.

У Дервенти су периоду између два Видовдана 2021/2022. године рођене 173 бебе, 75 дјевојчица и 98 дјечака.

Related posts

Успомене из ђачког доба године не бришу

admin

Мјере продужене до 13. септембра

admin

За највиша признања града пристигла три приједлога

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još