ИЗДВОЈЕНОНовости

ЈОШ УВИЈЕК ТРАЈЕ БРОЈАЊЕ ГЛАСОВА

У Главном центру за бројање гласова у Сарајеву још увијек траје бројање гласова пристиглих путем поште за скупштине локалних заједница и начелнике општина.

За начелника општине Дервента, до сада су пребројана 104 потврђена гласа, од којих је Милорад Симић добио је 53, а Владо Ковачевић 27 гласова, док су 24 гласа била неважећа. Пребројани су и гласови у одсуству, гласача који су гласали путем мобилних тимова и у дипломатско – конзуларним представништвима (ДКП) од којих је Симић добио 121, а Ковачевић 45 гласова.

ЦИК је званично објавио да је пребројано и нешто више од 600 гласова пристиглих путем поште од којих је Милорад Симић добио 401, а Владо Ковачевић 218 гласова, тако да је тренутна разлика са 417 смањена на 132 гласа на страни Ковачевића.

Кад је ријеч о листама кандидата за одборнике највише гласова путем поште до сада је добила листа СДП БиХ-ХС БиХ (298), затим СНСД (78), ХДЗ (35), СДС (26), СП (23), ПДП (17) и тако даље. Од гласова у одсуству, из мобилних тимова и из ДКП-а, СНСД је добио 92, СДС 26, СП 18, док су сви остали добили мању подршку.

Related posts

ЂАЦИ УЖИВАЈУ У ЧАРИМА ЈАХОРИНЕ

admin

Странци и даље требају PCR тест за улазак у БиХ

admin

ЕВИДЕНТИРАЊЕ БУДУЋИХ ПРВАЧИЋА ОД СРЕДИНЕ МЈЕСЕЦА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još