Спорт

Град опремио први
рукометни тим

Нова опрема коју је Градска управа обезбиједила за први тим Рукометног клуба „Дервента“ допринос је још квалитетнијим тренинзима и постизању нових побједа у Првој рукометној лиги Републике Српске.

Ријеч је о 35 тренерки и 20 торби за путовања, који су поред редовног гранта из буџета града, подстрек овом спортском колективу.

Предсједник клуба Радован Пазуревић нагласио је да је подршка града незамјењива за дјеловање Рукометног клуба.

– Град је највећи спонзор свих спортских дешавања у Дервенти, па према томе и рукомета. Иако један број дервентских предузећа помаже рад клуба, без подршке града сигурно не би могли да дјелујемо. Захваљујући тој подршци све већи број младих се укључује у спорт, долази на тренинге и надам се да ће то убудуће бити избор већег броја кандидата за попуњавање првог тима – рекао је Пазуревић додавши да је Рукометни клуб „Дервента“ истакнут колектив у свијету рукомета.

– Ако се вратимо мало уназад, пријетићемо се да је Дервента град који је постизао можда најбоље резултате у рукомету – додао је Пазуревић.

Захвалност Градској управи на овом гесту, као и подршци у раду током цијеле године изразио је и тренер првог тима Милорад Бјелошевић.

– Ми смо на почетку сезоне зацртали циљ, а то је титула првака, односно прва три мјеста на табели Прве рукометне лиге РС. Што се тиче играчког кадра, остала је окосница тима. Отишао је играч из Приједора, а тиму се вратио Денић и још пет нових играча из Бањалуке на три – четири позиције, голман, пивот и бек, тако да имамо простора за ротацију на свим позицијама. Очекујемо још повратак Драгичевића и Шкргу који би требало да ојачају екипу. Имамо једну респектабилну екипу ове године и уз добар рад очекујемо добре резултате – казао је Бјелошевић казавши да, иако је први сусрет сезоне оставио жал за потпуном побједом, бод у гостима је задовољавајући исход.

Да је Градска управа чврсто уз спортске колективе истакао је замјеник градоначелника Синиша Јефтић.

– Управа клуба обратила се граду са захтјевом за новом опремом и ми смо, као и за друге клубове и манифестације, изашли из у сусрет. Овај спортски колектив окупља младе људе, а у протеклом периоду млађе селекције су такође опремљене захваљујући пројекту Омладинске банке – казао је Јефтић.

Да је нова опрема добродошла у новој сезони поручили су и играчи.

– За сада је све у реду, припреме су прошле одлично, спремно смо дочекали сезону и већ смо играли једну утакмицу из које требамо да извучемо поуке и наставимо ка свом циљу да из сваког кола изађемо са побједом – казао је нови играч који је дрес „Дервенте“ обукао послије ангажмана у бањалучкој „Младости“ Лазар Бера.

– Играм на позицији голмана, а за клуб из Дервенте сам чуо све најбоље – додао је Бера.

Најбољи стријелац клуба Горан Земуновић казао је да је овај гест Градске управе додатни вјетар у леђа екипи.

– С обзиром на играчки кадар ове сезоне, без скромности, цијеним да смо екипа за прво мјесто, али то наравно морамо показати на терену. Играчи који су дошли ове сезоне, с правом носе епитет појачања, имамо и повратника којег смо увијек сматрали својим играчем, који је већи дио каријере играо са нама, а то је Пејић – оцијенио је Земуновић.

Дервентски рукометаши у суботу играју прву овосезонску утакмицу на домаћем терену против екипе „Бијељине“.

Related posts

Кошаркаши „Дервенте“
иступили из Прве лиге РС

Derventski List

Подршка из буџета за 17 спортских клубова

admin

МЛАДЕ НАДЕ ОДМЈЕРИЛЕ СНАГЕ СА РИВАЛИМА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još