Култура

Дедићева поново
одушевила Дервенћане

Вече са књижевницом, новинарком и водитељком телевизијске емисије „Балканском улицом“ Весном Дедић вечерас је у Народној библиотеци „Бранко Радичевић“ била прилика за дружење и разговор о бројним темама којих се ова ауторка дотиче у свом књижевном и новинарском раду, те за промоцију њене посљедње књиге „Само је тебе вредело срести“.

Да је Дедићева радо виђен гост у Дервенти свједочила је и препуна галерија библиотеке, а гошћа је истакла да јој је сваки долазак у Дервенту задовољство.

– Велика је част бити по трећи пут у Дервенти и заиста волим да дођем у овај град и то из неколико разлога. Првенствено када сам објавила први роман међу првим градовима из којих сам добила позив за промоцију је била Дервента, такође то је један од првих градова за који сам сазнала у своме животу, а и посећивала сам Дервенту у детињству и везана сам за цео овај део. У Републици Српској и БиХ проводим много времена и из приватних и из пословних разлога, а верујем да то потиче из југословенског духа који подразумева знатижељу, много читања, слушања, добрих намера и топлине – рекла је Дедићева додавши и да јој је боравак у Српској увијек извор инспирације.

– Неколико протеклих дана сам провела у Бијељини и писала, а нови роман који ће бити објављен средином јуна настао је на основу три исповести девојака са ових простора и једне девојке из Београда тако да ће се и један део романа одвијати баш овде – додала је Дедићева.

И овог пута домаћин Дедићевој била је Народна библиотека „Бранко Радичевић“.

– Претходне двије промоције организовали смо на платоу испред установе, тако да је ово први пут да Весна, која је дивна, позната и приступачна госпођа, разговара са нашим суграђанима у згради библиотеке. Ми у библиотеци имамо преко 46.000 књига, а Весна Дедић је један од најчитанијих, ако не и најчитанији, писац у нашој библиотеци јер њена дјела причају причу о проблемима и рјешењима обичних људи, о неким свакодневним актуелностима што је вјероватно и најпријемчивије нашим читаоцима – рекла је директорица библиотеке Мирјана Плиснић додавши да је ово прво у низу лијепе сезоне гостовања.

– У наредном периоду, већ 31. јануара представљамо документарац о Светом Сави, док 13. фебруара имамо промоцију дјела које је ушло у ужи избор за НИН-ову награду Стеве Грабовца, те 6. марта промоцију књиге Стефана Тићмија – казала је Плиснићева.

Related posts

Духовна поезија и музика
нити утакане у православље

Derventski List

УМЈЕТНИЧКИ ШТИХ ДЕРВЕНТЕ ОДЗВАЊАО БАНСКИМ ДВОРОМ

admin

У библиотеци часови сликања за дјецу и одрасле

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još