Спорт

„Дервента баскетфест“
изњедрио прве побједнике

Први турнир у оквиру „Дервента баскетфеста“ који је био резервисан за омладинске екипе изњедрио је синоћ побједнике у све три категорије које су пред Дервенћанима приредиле праве бравуре под обручем.

 „FIBA 3х3 омладински турнир“ окупио је по шест екипа у категоријама пионира и кадета, те 12 екипа у категорији јуниора. Побједу је у конкуренцији пионира однијела екипа „3х3 Лаћарак“ из Србије.

– Организација турнира је одлична. Играли смо цело поподне, конкуренција је била јака, али изборили смо се на крају и мислим да смо заслужено победили. Данас опет играмо сениорски турнир. Добили смо мало јачу групу – рекао је представник ове екипе Јован Недимовић.

Из редова кадета прво мјесто освојила је екипа из Дрвара.

– Група је била мало тежа, али смо се борили и успјели – рекао је Лука Томић из екипе Дрвара.

Награде најбољима уручили су директорица Туристичке организације Дервенте Биљана Теофиловић, представник Градске управе из Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Борис Башић, те организатор Никола Нединић који је казао да је задовољан одзивом екипа.

– Иза нас је сјајан турнир који је окупио екипе из Србије, Републике Српске и ФБиХ. На терену је одиграно 38 утакмица и упркос високим температурама, успјешно смо окончали турнир – рекао је Нединић додавши да ће се на истом терену данас представити екипе сениора у оквиру „Никшићко пиво 3х3 Република Српска“ турнира.

– Данас се на истом терену играју утакмице лиге Републике Српске, а представиће се 12 екипа. Двије екипе са овог турнира имаће прилику да се такмиче и у оквиру турнира „Мts 3х3 Streetball“ који је паниран за петак – рекао је Нединић.

„Мts 3х3 Streetball“ по први пут се одржава у нашем граду.

– Овај турнир је ове године нова манифестација, а игра се у десет градова у пет држава, а Дервента и Бањалука су два једина града у БиХ која ће бити домаћини ове лиге – истакао је Нединић додавши да ће мечеви „Мts 3х3 Streetball“ бити преношени на спортском ТВ каналу „Арена Спорт“.

Побједници FIBA 3х3 омладинског турнира“:

Пионири: 3×3 Прњавор – Кафе бар Гордон 15:13

Кадети: Дрвар – Лимарија Василић 20:18

Јуниори: 3×3 Лаћарак : КК Бест Добој 3×3 15:13

Related posts

СЕНИОРИ ИГРАЛИ ВРХУНСКИ, ПИОНИРИ ДОБИЛИ ФИНАЛИСТЕ

admin

Трудићу се да
будем још успјешнија

Derventski List

Прегршт медаља са
првог такмичења

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još