Друштво

Дервента добила нове
представнике у „Ритму Европе“

Ташја Ристић, Елена Станојевић, Владана Длакић и Марија Мартић представљаће Дервенту у новом циклусу музичко – плесног фестивала за дјецу и омладину „Ритам Европе“ одлучено је на данашњој аудицији у Центру за културу.

Ристићева, као вокални извођач, заједно са плесачицама, браниће боје града на јесен у финалу програма на Палама.

– И овај пут смо изабрали веома озбиљан и квалитетан тим, а сада слиједе припреме на Палама, тачније два „буткампа“. Тачне термине кампова ћемо знати за неколико дана, али је сигурно да ће први бити већ крајем маја или почетком јуна. Представници свих градова и општина из Републике Српске ће сценски наступ припремати са нашим стручним тимом, а како смо и на самој аудицији рекли, циљ је да Дервента понови или надмаши успјех из прошле сезоне – казао је организатор фестивала „Ритам Европе“ Ненад Јеремић додавши да Дервента има и представнике у гранд финалу.

– Ивана Симић и Дајана Дујаковић са плесним паром добро су представиле свој град и Републику Српску освојивши треће мјесто у гранд финалу у Сјеверној Македонији, а тиме обезбиједиле поновни наступ – додао је Јеремић.

Главни кореограф „Ритма Европе“ Милан Милинковић оцијенио је да је нови тим представника јако квалитетан, али да је пред њима од аудиције до наступа дуг пут нимало лаких припрема.

– Мислим да сам највеће похвале икада добио за наступ екипе Дервенте у претходној сезони и то је засигурно обиљежио моју каријеру као кореографа. Већ имам приједлог за пјесму коју би нови тим могао да представља, а то би могао да буде Кипар, а и „стари“ тим ће добити нову пјесму и земљу за представљање, што ће ускоро бити познато – рекао је Милинковић.

Дервента је дио овог фестивала већ трећу годину.

Related posts

Опрезно при спаљивању биљног отпада и корова

admin

Расписан позив за чланове
Одбора Омладинске банке

Derventski List

Током „Недјеље солидарности“ подијељен 141 пакет помоћи

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još