Друштво

Дервенћани могу да
помогну рад јавних кухиња

Прикупљању брашна, некварљивих намирница и новчаних прилога за помоћ раду шест јавних кухиња на Косову и Метохији свој допринос могу да дају и Дервенћани и то у оквиру акције „Хљеб за Косово и Метохију“ коју проводи добротворна организација епархије зворничко – тузланске „Тројеручица“.

Јавне кухиње на Косову и Метохији припремају оброке за више од 2.000 социјално угрожених особа, а њихов опстанак сваким даном све је тежи због великог броја корисника, али и међунационалних тензија у јужној српској покрајини.

– Нашој организацији „Тројеручица“ за помоћ обратио епископ рашко – призренски Теодосије. Помоћ је првенствено потребна у брашну и некварљивим прехрамбеним намирницама или уплатом новчаних прилога – рекла је чланица „Тројеручице“ Ђурђа Додиг – Пијетловић додавши да се сви људи добре воље могу за више информација обратити и у својим парохијским црквама или надлежним свештеницима.

Новчане прилоге могуће је  уплатити на на жиро -рачун број 567-343-27000105-26 или девизни рачун 567-343-00001646-15.

Related posts

Непрекидно истраживање донијело
титулу најбољег бармена

Derventski List

Суграђанима подијељено пет пакета са храном

admin

„ШАКАЛИЈАДА“ 26. ЈАНУАРА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još