Спорт

Дервенћанке доминирале
у комшијском дербију

ОК ДЕРВЕНТА – ОК СЛОГА ДОБОЈ 3:0

(25:21, 25:17, 25:20)

ОК Дервента: Бабић (К) (Л1), Живковић, Живанић, Сарачевић, Јовичић, Нинковић, Попадић, Алексић, Павић, Малић, Гојић, Аџић (Л2). Тренер: Драган Моћић.

Одбојкашице „Дервенте“ имале су јуче још једно сјајно издање у утакмици Друге лиге Републике Српске, а комшијски дерби против добојске „Слоге“ припао је у потпуности домаћинима.

Била је то заостала утакмица првог кола, па иако је статистика међусобних мечева у посљедње вријеме била на страни Добојки, „Дервента“ је одличном игром и подршком са трибина меч окренула у своју корист.

Одбојкашице „Дервенте“ су у утакмицу ушле врло нервозно, сервис – грешкама, што је помогло гостујућој екипи да држи резултатски прикључак. До резултата 7:7 домаћи тим је имао већ пет сервис -грешака. Тада на сервис долази Анђела Алексић и са три узастопна ас-сервиса, одводи свој тим на предност од 11:7. Испоставило се да је то био кључ првог сета, јер се до краја предност домаћег тима кретала у интервалу од четири до седам поена. Посљедњи покушај гошћи да се врате зауставила је коректор Ксениа Попадић, која је уласком са клупе, и освајањем важног поена, зауставила серију гошћи од пет поена и одличном игром у пољу, „Дервента“ је сет освојила резултатом 25:21.

Дервенћанке су у други сет ушле са сигурним сервисом, који је одмах почео да ниже предност. Уз одличну игра у пољу предност је достизала и двоцифрену вриједност. Крајем сета попустила је концентрација, али побједник је одавно био познат (25:17).

У трећем сету гошће су повеле, али доласком на сервис Тамаре Малић услиједио је преокрет. Предност „Дервенте“ је расла до максималних 18:8, а разиграности гошћи дошао је крај захваљујући њиховим грешкама, па домаћини уписују и трећи сет на свој конто.

Идући меч „Дервента“ игра у суботу у Хан Пијеску.

Related posts

УСПЈЕШНА СЕЗОНА ЗА „МИРОН МОТО“ КЛУБ

admin

ФУДБАЛ У ДЕРВЕНТИ ОКУПИО 800 МАЛИШАНА

admin

Живанићу плакета најбољег
спортског новинара

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još