ИЗДВОЈЕНОРС-РЕГИЈА

Донирано око 475.000 КМ, хуманитарни број позван 61.011 пута

Хуманитарна акција „С љубављу храбрим срцима“ и ове године наишла је на велики одзив грађана, донатора, те цјелокупне јавности у Републици Српској, поручено је синоћ са донаторске вечери, централног догађаја ове активности, који је због епидемиолошких мјера уприличен на малим екранима.

У хуманитарној акцији за набавку превозних средстава за дјецу са интелектуалним потешкоћама до сада је путем донација прикупљено 474.520 КМ, док је хуманитарни број 1411 позван 61.011 пута.

Влада Републике Српске одобрила је 80.000 КМ за ову хуманитарну акцију, која се ове године организује по 12. пут под високим покровитељством предсједнице Републике Српске Жељке Цвијановић.

За уплате донација физичких и правних лица Министарство финансија Републике Српске отворило је рачун посебних намјена „С љубављу храбрим срцима“ број 5710100000270015 код Комерцијалне банке Бањалука.

Подршку хуманитарној акцији традиционално сваке године пружају афирмисани културни и спортски радници из региона. Грађани позивом на „М:телов“ хуманитарни број 1411, који ће бити активан до 31. децембра, могу да подрже акцију једном марком. Путем овог броја до око 18 часова, када је направљен пресјек, прикупљено је више од 55.000 марака.

Намјера је да се кроз набавку превозних средстава за 33 удружења у склопу Савеза удружења за помоћ ментално недовољно развијеним лицима Републике Српске олакша приступ кориштењу услуга најмлађим члановима Савеза, попут дневног збрињавања, школовања, радноокупационих радионица.

Цвијановићева је истакла да је поносна што се по 12. пут заредом организује ова племенита акција.

– Сви смо заједно на истом задатку, да помогнемо неком од удружења која функционишу у нашем друштву. Институције су ту да препознају овакве ствари, али и да мобилишу читаво друштво. Ми сад говоримо о томе да ћемо обезбиједити превоз за кориснике овог нашег савеза. Ја сам причала са тим људима и видјела шта то значи за њих, јер је било много корисника који нису могли да дођу до било којег догађаја. Онда смо рекли да смо ми ту да то урадимо заједно – навела је Цвијановићева.

Истакла је да се много људи одазвало и изразила увјерење да ће циљ бити постигнут.

– Осјећамо се добро кад радимо добре ствари. Поносна сам на Српску, што се спремно одазивамо оваквим акцијама. Сврха свих ових акција јесте да покажемо да, када се удружимо, можемо много тога да постигнемо – навела је Цвијановићева.

Татјана Спасојевић, предсједница Савеза за помоћ ментално недовољно развијеним лицима Републике Српске, каже да је велика част и задовољство свим њиховим удружењима и дјеци што ове године имају прилику да кроз ову акцију остваре многе њихове циљеве.

– А многе наше циљеве ћемо остварити кроз адекватан превоз за нашу дјецу. Превоз неће служити само за свакодневне обавезе. Овим превозом отићи ћемо на разне излете, посјетићемо комшијске градове, дружићемо се с нашим другарима који живе у другим дијеловима Српске, формирати заједничке пројекте – рекла је Спасојевићева.

http://www.nezavisne.com

Related posts

ОТВОРЕН ПУТ У МИШКОВЦИМА

admin

Ранг – листа стипендиста, потписивање уговора 5. марта

admin

ДЕРВЕНТСКИ ПРЕДСТАВНИЦИ БЛИСТАЈУ У „РИТМУ ЕВРОПЕ“

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još