ИЗДВОЈЕНОНовости

ПОТВРЂЕН ЈОШ ЈЕДАН СЛУЧАЈ КОРОНА ВИРУСА КОД ОСОБЕ ИЗ ДЕРВЕНТЕ

Инфекција корона вирусом јуче је потврђена код још једне особе из Дервенте, те је број обољелих са подручја општине достигао три, саопштено је из Хигијенско – епидемиолошке службе Дома здравља.

– Два лица, чија је инфекција потврђена 23. априла и 26. априла налазе се на лијечењу у УКЦ РС у Бањалуци. Једно лице је на болничком лијечењу у иностранству, гдје му је и утврђена инфекција корона вирусом 27. априла. Наведено лице је у претходном временском периоду боравило на подручју општине Дервента, гдје је и остварило већи број контаката – истичу из Дома здравља.

Додају да је Служба за хигијенско-епидемиолошку заштиту предузела све неопходне мјере у циљу сузбијања инфекције и спречавања њеног даљег ширења. Девет лица која су била у контакту са обољелим стављено је под здравствени надзор и наложена им је кућна изолација.

– Тренутно је под надзором укупно 117 лица, а 31 се налази у карантину, док је осталима наложена кућна изолација. Током претходна 24 часа тринаест лица је стављено под здравствени надзор. Девет лица је било у контакту са обољелим од КОВИД-19, два су путници у међународном саобраћају и смештени су у изолацију у карантину, једно лице је имало симптоме респираторне инфекције и једно лице је његов контакт. На вирус корона је тестирано 14 особа и њихови налази се чекају, а налаз једног тестираног из карантина је уредан и он је упућен у кућну изолацију – саопштено је.

С обзиром да је, како наводе, на подручју општине Дервента, као и у читавој Републици Српској дошло до пораста броја обољелих од КОВИД-19.

– Све већи број обољелих не зна да је био у контакту са лицем које је инфицирано корона вирусом. То указује на пораст броја инфицираних који немају симптоме, али могу да пренесу вирус на особе из своје околине. Неопходно је да се сви строго придржавамо препоручених мјера. То се нарочито односи на избјегавање окупљања, одржавање међусобног растојања од најмање два метра на отвореном, избјегавање посјећивања старијих и лица са хроничним обољењима, ношење маски, учестало прање руку сапуном и водом у трајању од најмање 20 секунди, избјегавање додиривања очију, носа и уста, одржавање хигијене животног и радног простора – препоручују из Дома здравља.

Related posts

СЈЕЋАЊЕ НА ПОГИНУЛЕ БОРЦЕ ИЗ МИШИНАЦА

admin

„Весело поврће“ представило глумачке таленте

admin

Дан побједе над фашизмом, 9. мај нерадни дан

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još