Новости

Дочек православне Нове
године уз Јелену Томашевић

Дочек православне Нове године биће прилика да Дервенћани на Тргу православља заједно уплове у ново љето по јулијанском календару и то уз богат програм за дјецу и концерт Јелене Томашевић.

Организацију традиционалног дочека на градском тргу понијело је Српско просвјетно и културно друштво „Просвјета“ у Дервенти, уз подршку Туристичке организације и Народне библиотеке „Бранко Радичевић“.

Како је истакао предсједник дервентске „Просвјете“ Далибор Ђекић, као и ранијих година, дочек на отвореном биће одржан под покровитељством града Дервента.

– Из године у годину „Просвјета“ настоји да приреди што квалитетнији програм за наше суграђане, уз неизоставну подршку Градске управе. Планирано је да програм за наше најмлађе почне од 20 часова, када ће дјецу увесељавати кловн, а биће им доступно и осликавање лица. Од 21 час планиран је концерт Јелене Томашевић – рекао је Ђекић додавши да ће прије поноћи бити одржан молебан у Саборном храму Успења Пресвете Богородице.

Свим Дервенћанима који се одлуче да на отвореном дочекају ново љето биће служено и кувано вино, а у поноћ ће бити приређен ватромет.

Related posts

Вече у духу Видовдана

Derventski List

Вода са два изворишта није исправна за пиће

admin

Санација враћа безбједност
мосту у Доњем Детлаку

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još