Друштво

Дјело својеврсно путовањe
кроз вријеме и чувар наслијеђа

Књига под називом „Српска народна ношња дервентског краја“ аутора Дамира Кљајића и Сандре Кљајић биће представљена у четвртак у 17.30 часова у Центур за културу.

У овом дјелу, чије издавање су помогли Министарство културе Србије и град Дервента, као и дервентска Туристичка организација и Народна библиотека „Бранко Радичевић“, на 288 страница сакупљене су информације о српским ношњама у околини Дервенте, изради и њиховим дијеловима, те развоју. У књизи се налазе до сада необјављене фотографије које чувају мјештани дервентских села, међу којима су и неке старе и више од 100 година, као и фотографије примјерака дијелова народне ношње који су сачувани до данас, а који су неки настали прије Другог свјетског рата.

Аутори књиге, који су информације прикупљали од 2015. године, навели су да је „Српска народна ношња дервентског краја“ својеврсно путовање и допринос чувању културног наслијеђа.

О књизи, чији су издавачи Истраживачки центар „Искон“ из Бањaлуке и Туристичка организација града, на промоцији ће говорити аутори, рецензент Слободан Наградић, те директор Туристичке организације Биљана Теофиловић.

Related posts

У 2023. години рођени
и Евгенија, Зоја и Стане

Derventski List

Почело уређење
споменика у Ковачевићима

Derventski List

Дио Гаковца у
четвртак без струје

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još