Друштво

Нова шанса за набавку
мађарске механизације

Дервентским пољопривредницима сутра ће бити представљен нови јавни позив Фондације за одрживи развој „Прогресус“ за додјелу бесповратних средстава за набавку механизације, опреме и алата мађарске производње.

Из Градске управе су најавили да ће представници Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске и Фондације за одрживи развој „Прогресус“ упознати произвођаче са могућношћу набавке механизације уз субвенције.

Заинтересовани произвођачи могу да рачунају на подршку од 70 одсто вриједности набављене машине или прикључка, односно максимално 25.000 евра по кориснику, а преосталих 30 одсто је обавеза корисника.

Циљ другог јавног позива, који је отворен до 14. октобра, јесте повећање ефикасности и конкурентности пољопривредних произвођача и прерађивача, развој технологије производње, унапређење коришћења капацитета и управљања ресурсима, побољшање услова одрживости и пословања.

Овај вид подршке, који је резултат сарадње влада Републике Српске и Мађарске, већ је искористило око 200 произвођача, међу којима и одређени број из Дервенте.

Презентација новог јавног позива најављена је за 12.30 часова у Центру за културу.  

Related posts

Активности прилагодити
високим температурама

Derventski List

У голубовима
пронашао пријатеље

Derventski List

Такмичење у пружању прве помоћи окупило 110 ученика

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još