Друштво

Желим да и даље испитујем
своје могућности

За ученика генерације Основне школе „Тодор Докић“ у Календеровцима Филипа Ђукића ова титула је мотив да испитује своје могућности, а прилику за то имаће већ од јесени у одјељењу техничара информационих технологија Средњошколског центра „Михајло Пупин“.

Најбољи од седам матураната календеровачке школе свој успјех, како је казао, дугује активним праћењем наставе.

– Нисам учио превише код куће, јер за већину предмета било је довољно посветити пажњу на часу. То је био мој рецепт за успјех – рекао је Ђукић који ће прву степеницу у свом образовању највише памтити по дружењима, али и такмичењима.

– Најдража су ми била такмичења из математике и физике, а у седмом разреду учествовао сам и на такмичењу у малом фудбалу. Тренирао сам, осим фудбала, и карате и рукомет. Иако до сада нисам имао већих резултата у спорту, не планирам да одустанем од тренинга – казао је овај ученик који ће досадашње знање настојати да надогради у Средњошколском центру „Михајло Пупин“.

– Моја жеља је била да упишем графички дизајн, али с обзиром да то занимање није било у понуди у Дервенти, изабрао са информационе  технологије. Надам се да ће ово занимање бити перспективно и за студије – додао је Ђукић који је као један од најбољих ученика своје генерације био и на пријему који је организовао градоначелник.

Такмичења

Филип Ђукић је у категорији ученика деветог разреда освојио друга мјеста на градским такмичењима из математике и физике и треће мјесто на градској провјери знања из информатике.

Related posts

Празник фолклора сутра на тргу

admin

Kупци само мјеркају поврће и воће за зимницу

admin

До 11.30 часова обустава саобраћаја
због прославе крсне славе епархије

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još