Новости

Животи деветорице
Детловчана нису узалуд угашени

Доњи Детлак с поносом помиње девет погинулих бораца чија крв у Одбрамбено – отаџбинском рату није проливена узалуд, јер је донијела слободу и наду у нови живот.

У том духу данас је у овом селу служен помен и прислужене свијеће и цвијеће за страдале у ратном вихору деведесетих година прошлог вијека.

Да о жртвама поднесеним за слободу овог краја треба упознавати млађе генерације сматра мјештанин Далибор Николић.

– У борбама за ослобођење Дервенте погинуло је шест бораца Војске Републике Српске из Детлака, а помажући браћи на подручју Власенице живот су изгубила још три борца.  И данас траје борба за опстанак и морамо гласно рећи да смо уз свој народ и да желимо мир, али и живот достојан човјека у 21. вијеку – казао је Николић.

Вијенце на спомен – обиљежје подигнуто у част страдалих положили су чланови породица погинулих бораца, замјеник градоначелника Синиша Јефтић и шеф Одсјека за борачко – инвалидску заштиту Станиша Микеревић, предсједник Скупштине града Мирко Земуновић, представници Градске борачке организације и мјештани Доњег Детлака, те представници политичких партија СНСД, СДС и СП.

Related posts

СТАЊЕ НИЈЕ АЛАРМАНТНО, У ТОКУ ДЕЗИНФЕКЦИЈА УСТАНОВА

admin

Почеле припреме за Вашар

admin

Нови изглед за неколико градских улица

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još