Друштво

Заиграли у Италији и Србији

Чланови Српског културно – умјетничког друштва „Дервента“ током прве половине октобра забиљежили су више успјешних наступа, представљајући се како пред домаћом публиком, тако и на гостовањима у Србији и Италији.

Чланови фолклорног ансамбла првог викенда у октобру у Новом Саду учествовали су на фестивалу игре и музике „Зов равнице“ на којем су се представили „Играма из Дервенте“. Протеклог викенда наступали су у Италији.

– Наступили смо на манифестацији „Свенародни сабор српске слоге“ у Вићенци гјде смо се представили „Играма из Биначке Мораве“ и „Веселим шопским играма“, док су се инструменталисти Горан Јошић и Кристијан Дробиловић представили изворним пјесмама нашег краја. У Вићенцу смо отпутовали на позив КУД-а „Слога“ са којим сарађујемо од 2016. године и то захваљујући великом броју наших суграђана који раде у овом италијанском граду. Сви они су окупљени око исте идеје, очувања традиције и културе нашег народа – истакао је умјетнички руководилац овог друштва Саша Арсенић подсјетивши да је у току упис нових чланова у све секције.

Пјевачка група

Од наступа није одмарала ни пјевачка група овог друштва, која је извела пригодан програм на свечаној академији поводом 110 година од оснивања Гимназије у Дервенти.

Related posts

Данас на градском тргу
радионица за дјецу

Derventski List

Разним жанровима музике очарали кориснике „Будућности“

admin

Путнике превозе до љекара,
али и у друге државе

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još