ДруштвоИЗДВОЈЕНО

За стипендије конкурисало
99 студената и ученика

На конкурс за додјелу стипендија редовним студентима и надареним средњошколцима за школску 2023/2024. годину који је расписала Градска управа стигле су пријаве 29 средњошколаца и 70 студената, а након што комисија рангира пријављене биће објављена прелиминарна листа стипендиста.

Казали су то у Одјељењу за привреду и друштвене дјелатности Градске управе, подсјећајући да је у буџету града за ову годину предвиђено 200.000 марака за стипендирање студената и ђака. Нагласили су и да је у току припремање прелиминарне ранг – листе која ће ускоро бити објављена.

– Комисија је прегледала пријаве, бодовала пријаве и сада слиједи рангирање и припремање прелиминарне ранг -листе. Послије објављивања ове листе, студенти и ученици имају осам дана за приговоре, а потом ће бити састављена и објављена коначна ранг – листа – објаснили су из одјељења.

Студентима и ученицима који се нађу на коначној ранг – листи, додали су, биће одобрена стипендија за школску 2023/2024. годину, а градоначелник ће са њима закључити уговор. О термину потписивању уговора стипендисти ће бити благовремено обавијештени.

Из одјељења су додали да су пријаву на конкурс поднијела 53 студента првих година, као и 17 студената виших година студија, а 80 студената предало је увјерење о упису наредне године студија и на тај начин обновили стипендију.

Пријаве на конкурс стигле су и са адреса обје дервентске средње школе.

– На конкурс су стигле пријаве укупно 26 ученика који похађају наставу у Средњошколском центру „Михајло Пупин“, и то 18 ученика, и осам ученика Стручне и техничке школе. Такође, на конкурс су се пријавила и три ученика који средњошколско образовање стичу у другим градовима – подаци су из Одјељења за привреду и друштвене дјелатности.

Право на подршку из буџета града имају сви редовни студенти који су први пут уписали прву и више године студија на првом циклусу студија, дјеца погинулих и несталих бораца и цивилних жртава рата, дјеца без оба родитеља, као и дјеца из социјално угрожених породица и дјеца са инвалидитетом. Такође, стипендију могу добити и редовни ученици средњих школа за одличан успјех, те ако су дјеца без оба родитеља или из социјално угрожене категорије становништва.

Град Дервента је у протеклој школској години стипендирао 174 студента и ученика.

Износ

Како су навели из Одјељења за привреду и друштвене дјелатности студентима ће мјесечно бити исплаћивано 120 марака, а надареним ученицима средњих школа 70 КМ.

Related posts

Прикупљена 71 доза драгоцјене течности

admin

ОВЕ ГОДИНЕ БЕЗ ВАШАРА И САЈМА ПРИВЕДЕ

admin

ОМЕРАГИЋИ ОД СУТРА ПОВРЕМЕНО БЕЗ СТРУЈЕ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još